Annons

Vöikers blir Växjö Vipers

Publicerad 29 juni 2017
Foto: Smålandsposten
Foto: Smålandsposten

För drygt ett år sedan meddelade Växjö Vipers och Vöikers att de vill ta ett till steg i sitt samarbete och slå ihop föreningarna. Nu rapporterar Smålandsposten att så blir fallet och att Vöikers blir Växjö Vipers. Alla spelare och ledare kommer alltså samlas under klubben Växjö Vipers. Det kommer även i fortsättningen att finnas två föreningar, Växjö Vipers och Växjö IBK utveckling, för att få plats med alla seniorlag men de har en och samma styrelse.

Den gemensamma klubben kommer, efter att namnbytet har blivit godkänt från Svenska Innebandyförbundet, att innehålla nästan 1000 spelare.

– Det blir en av Sydsveriges största idrottsföreningar alla kategorier. Det är en stor body. På innebandysidan finns det några föreningar som är större, men vi blir väldigt stora vilket gör att vi får en annan möjlighet att driva både spets- och breddverksamhet. Det ska bli spännande att se hur det här utvecklas, säger Åke Axelsson, ordförande i Växjö Vipers, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons