Annons

Welch straffas efter toppmötet

Publicerad 8 december 2017
Foto: Lena Gunnarsson

Efter torsdagskvällens match mellan Växjö Lakers och Färjestad anmäldes Växjöbacken Noah Welch till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Nu har straffet kommit. Stjärnbacken fälls för tackling mot huvudet och stängs av i tre matcher.

Welch ska också betala 13 000 kronor i böter. Nyckelfaktorerna bakom disciplinnämndens beslut är att all kraft är riktad mot huvudet och att det fanns skaderisk.

Annons

”När det återstår cirka 4 minuter av ordinarie matchtid får Färjestadsspelaren Rasmus Asplund pucken på kroppen i mittzonen och åker in i anfallszonen. Några meter in i zonen står Växjöspelaren Noah Welch och försöker nå en studsande puck. Welch missar pucken och sätter då upp underarmen/armbågen med kraft i ansiktet på Asplund. Asplund spelar inte vidare efter smällen i ansiktet”, skriver SHL på sin hemsida.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons