Annons

Yxman döms till fängelse

Växjö • Publicerad 28 februari 2018

En 41-årig man döms till fängelse i ett år och två månader för skadegörelse, ring narkotikabrott, flera fall av brott mot knivlagen samt tre tillfällen av grovt olaga hot.

Den 21 januari i år jagade 41-åringen flera personer vid en fastighet i Kronobergs län med yxa och slagträ. Han ska ha dödshotat ett par och deras gemensamma barn. När de flydde till en bil och en traktorgrävare slog mannen med ett slagträ mot fordonen. Dessutom ska han, med hjälp av gester, tecknat en pistol mot sin tinning och dragit ett finger över sin hals.

Annons

Fastighetsägaren försökte ringa polisen men när han inte kom fram tog han saken i egna händer. Han sköt ett varningsskott med sitt hagelgevär i marken. Trots skottet dröjde det dock en stund innan mannen och en kamrat lämnade platsen.

41-åringen döms också för brott i Växjö. I augusti i fjol krossade han en ruta på nattklubben Grace i centrala Växjö. När den nu dömde mannen påträffades i närheten bar han också en kniv. Några dagar tidigare hade mannen stoppats narkotikapåverkad och med kniv i Linnéparken.

Han ska betala över 34 000 kronor i skadestånd de nattklubben och de personer som han hotat till livet.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons