Annons

C: Vilken är den viktigaste valfrågan för dig?

Debattartikel från Centerpartiet i Växjö genom Annika Nilsson, Andreas Olsson, Tina Sturesson, Yaman Massri och Gudrun Holmberg.
Växjö • Publicerad 7 september 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Nadia Hagberg

Som förtroendevalda politiker i Växjö kommun har vi nu knackat dörr och jobbat i valstugan. Då har vi frågat många väljare viken fråga som de tycker är viktigast i valet. Svaret har ofta varit ”kriminaliteten”.

När väljarna inför valet fått frågan vilka områden som de tycker är mer eller mindre viktiga, hamnar ofta ”kriminalitet” högt upp på opinionsundersökarnas lista. Dock ställs aldrig följdfrågan vilken form av kriminalitet det är som oroar. Är det skjutningarna, som naturligtvis är allvarliga och som får stort utrymme i media? Är det bedrägeribrotten mot äldre? Eller är det mäns våld mot kvinnor i nära relationer?

Annons

Centerpartiet anser att det är oerhört allvarligt att många kvinnor misshandlas – t o m till döds – i sina hem, framför sina barn, av en närstående man.

Centerpartiet menar att detta är en fråga som måste prioriteras framöver. För närvarande hamnar dessvärre denna brottslighet i skuggan av våldet på öppen gata – som naturligtvis också är ett stort samhällsproblem.

Vi vill uppmana till eftertanke!

En röst på Centerpartiet är en röst för ökad trygghet för utsatta kvinnor.

Centerpartiet i Växjö genom Annika Nilsson, Andreas Olsson, Tina Sturesson, Yaman Massri och Gudrun Holmberg.

Annons
Annons
Annons
Annons