Annons
Debatt

Debatt: Centerpolitik med fokus på jobb, välfärd och landsbygd

Texten är en debattartikel skriven av Andreas Olsson (C) som ett svar på en debattartikel av Björn Kleinhenz (V).
Växjö • Publicerad 17 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Andreas Olsson, kommunalråd (C) VäxjöFoto: LENA GUNNARSSON

Centerpartiet går till val som ett självständigt parti. Vi är beredda att fortsätta ta ansvar och genomföra mer centerpolitik till väljarna. Björn Kleinhenz slår själv huvudet på spiken med sin insändare, Centerpartiet vill inte ge kommuninvånarna vänsterpolitik. Vi vill inte ha ett samhälle där staten bestämmer över våra liv. Vi tror på individen, företagandet och valfrihet i välfärden.

För oss centerpartister är jobben viktiga och vi behöver ett bättre företagsklimat. När Växjö utvecklas och befolkningen ökar , i stan och på landet, får vi ökade skatteintäkter till skolan och omsorgen. Vi är måna om att Växjö kommun erbjuder bra skolor, trygg omsorg och service i hela kommunen. Det ska vara enkelt att få ihop vardagspusslet och vi vill ha bra samhällsservice i hela kommunen.

Annons

Alliansen är det naturliga samarbetet för oss och det hoppas vi kunna fortsätta med. Vi utesluter samarbete med Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Väljarna bestämmer men Centerpartiet är ett ansvarstagande parti och det tänker vi fortsätta vara för hela Växjö kommuns bästa.

Andreas Olsson (C), kommunalråd

Här saknas innehåll

Läs texten av Björn Kleinhenz (V) nedan:

Annons
Annons
Annons
Annons