Annons
Debatt

Chavez (KD): ”Jag beklagar verkligen från botten av mitt hjärta”

Ricardo Chavez, vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd
Växjö • Publicerad 8 maj 2021
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Alexander Hall

Det senaste tiden har media rapporterat om socialtjänsten i Växjö. Socialtjänsten i Växjö är i regel mycket god. Det är en stor organisation med 800 anställda och över 10 000 ärenden årligen.

Även om det i regel är en välfungerande organisation så kan tyvärr ändå bli fel. Den här gången har det faktiskt blivit fel. och detta är inget man ska bara acceptera.

Annons

Vi Kristdemokrater vill stå för de svagaste i samhället där vi menar på att barnen är en av de svagaste i samhället. När jag läser om det som har hänt och i synnerhet att barn råkat illa ut, tar jag väldigt illa vid mig.

Som vice ordförande för arbete och välfärd vill jag personligen rikta en djup beklagan till de som har råkat illa ute av denna händelse. Jag beklagar verkligen från botten av mitt hjärta.

Det har redan lyfts från förvaltningen att detta har varit en svidande lärdom för arbete och välfärd. Och att nu handlar det om att göra om och göra rätt.

Som vice ordförande och Kristdemokrat kommer gör mitt yttersta för att se till att detta inte ska hända igen genom att förbättra rutiner, förtydliga direktiv och kontinuerliga återrapporteringar.

Barnen är vår framtid och vi måste göra allt i vår makt för att ge dem de bästa förutsättningar i livet.

Ricardo Chavez, vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd

–––––

Läs mer om missförhållandena inom socialtjänsten här!

–––––

Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Annons

Läs fler debattartiklar här:

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons