Annons
Debatt

Debatt: Ett helt kvarter som präglas av mångfald

Publicerad 12 juni 2020
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjös kommunhus.
Växjös kommunhus.Foto: Per Jodenius

Växjöbostäders styrelse fattade i veckan beslut om målbild för kvarteret Ansgarius. Det som idag är kommunhus kommer att byggas om till 200–250 lägenheter med olika upplåtelseform, där ca 60 % blir hyreslägenheter.

Målbilden för hela kvarteret Ansgarius är att de kommer innehålla bostäder för såväl seniorer som andra målgrupper. Det kommer även att bli en blandning av olika upplåtelseformer, där majoriteten kommer att bli hyreslägenheter. Beslutet kring målbilden grundar sig bland annat på en marknadsundersökning som Växjöbostäder genomförde under hösten 2019 och där det framkom önskemål om bland annat seniorbostäder förutom ordinära lägenheter. Antalet av respektive boendetyp kommer att fastläggas längre fram.

Annons

Då vi i dagsläget har 98 seniorlägenheter i vårt bestånd, vill vi satsa en del av ytan i fastigheten på den målgruppen. Vi vill ha mångfald och variation i allt som vi bygger och vi kommer att erbjuda en variation av storlekar på de lägenheter som vi bygger, så att det ska finnas något även för andra målgrupper.

Vår affärsidé bygger på att vi vill skapa attraktiva boendemiljöer, där vi medverkar till att Växjö växer och utvecklas på ett hållbart sätt. Så att forma kommunhuset till en fastighet där olika människor kan bo och trivas i under lång tid framöver är viktigt för oss. Även att bygga enligt ett hållbart koncept, både ur såväl miljömässiga, som sociala och ekonomiska perspektiv är en förutsättning för oss som ett fastighetsbolag som vill ta ansvar för Växjös samhällsutveckling och vi ser fram emot att allt är på plats 2024.

Blågröna i Växjöbostäder

Rene Jaramillo (M)

Magnus P. Wåhlin (MP)

Yvonne Ekaremål (C)

Ricardo Chavez (KD)

Ola Sennehed (L)

Tomas Jansson (M)

Annons
Annons
Annons
Annons