GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Debatt: Fred, frihet och feminism

Växjö • Publicerad 17 maj 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Alexander Hall, Pär Lundbäck

Med all sannolikhet kommer Sverige att gå med i NATO efter de formella steg som måste tas. S-kvinnor kommer att fortsätta kämpa för fred, nedrustning och en kärnvapenfri värld. Vi menar att alliansfriheten har varit bra för Sverige.

Socialdemokraterna har haft flera interna diskussioner där vi S-kvinnor deltagit och stått upp för vårt nej till NATO. I Kronoberg, liksom i andra distrikt, har vi haft respekt för varandras åsikter. Förändringen av inriktningen av vår säkerhetspolitik är ett stort ställningstagande och givetvis respekterar S-kvinnor det demokratiska beslut som tagits av partistyrelsen.

S-kvinnor ser nu framåt och kommer vara en stark röst för följande:

Dialog och samverkan ska alltid vara det främsta verktyget för att skapa stabilitet och säkerhet.

Sverige är och ska vara en kärnvapenfri zon i fred så väl som i krig.

Sveriges feministiska utrikespolitik ska stärkas.

Den militära upprustning som vi har framför oss ska inte göras på bekostnad av vårt hållbarhets-, jämställdhets – och jämlikhetsarbete.

För oss S-kvinnor är det viktigt att de satsningar som nu ska göras i samband med NATO-medlemskapet går hand i hand med att stärka vår gemensamma välfärd, vår jämställdhet och arbetet för miljön.

Det är av stor vikt att det i riksdagen finns en bred politisk enighet och därför vill vi se tvärpolitisk samverkan. När vi befinner oss i oroliga tider är det viktigt att sätta freden, friheten och feminismen främst!

Eva Ballovarre – Ordförande S-kvinnor Kronoberg

Malin Lauber – Vice ordförande S-kvinnor Kronoberg