GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Debatt: Sverigedemokraterna vill bevara stadsnära skog

Debattartikel av Christer Svensson (SD), ledamot i Växjö kommunfullmäktige, och Romeo Pettersson (SD), ledamot byggnadsnämnden.
Växjö • Publicerad 13 maj 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Domfälleskogen.
Domfälleskogen.Foto: David Johansson

Av åtta partier i Växjö kommun var Sverigedemokrater det enda parti som satte sig emot att bebygga höghus i Öjaby vid Helgasjön. En helt unik skog kommer skövlas vilket vi beklagar.

En av få stadsnära skogar som finns kvar är Domfälleskogen vid Hovsdal på Hovshaga. Om inget annat parti tar sitt förnuft till fånga i sista minuten kommer SD Växjö stå lika ensamt i den här frågan. Vi i SD tycker det är högst märkligt att man blundar för den positiva effekt som en rogivande skog har. Det är skillnad på skog och skog vilket blågröna Växjö inte vill förstå.

Lövskog har fått stå tillbaka för främst granskog alltför länge. Lövträden vid våtmark bildar en kolsänka som samtidigt är rekreationsställe för många Växjöbor. Den anser vi i SD är allt för värdefull för att bebygga. Andra partier pratar om att leva upp till det så kallade Parisavtalet med att begränsa uppvärmningen globalt med 1-2 grader. Med fler tomter och verksamhetsmark som innebär fler hårda ytor ökar temperaturen i staden.

Blågröna Växjö och den röda oppositionen har som mål att förtäta Växjö så mycket som möjligt så snabbt som möjligt. Målet 100 000 invånare skall tydligen uppnås till varje pris. Men alla kan inte och alla vill inte bo mitt i city. SD Växjö vill se nya stadsdelar växa fram utan att låta grävskoporna gå fram i unika stadsnära skogsmiljöer. Vi Sverigedemokrater anser att Domfälleskogen är högst olämpligt område att bebygga.

I handling visar SD än en gång att vi är det parti som har bäst politik i miljö och klimatfrågor.

Christer Svensson (SD), ledamot Kommunfullmäktige

Romeo Pettersson (SD), ledamot Byggnadsnämnden

–––––

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.