Annons

Debatt: Växjö ska få en ny ishall – ett löfte från Socialdemokraterna

Debattartikel av Tomas Thornell, kommunalråd i opposition (S).
Växjö • Publicerad 7 september 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
.
.Foto: DANIEL ERIKSSON

Växjö kommuns föreningsliv är starkt och kommunen har en lång tradition av framgångsrika idrottare och idrottslag. Föreningarnas samarbete med kommunen fungerar oftast alldeles utmärkt, vilket är otroligt viktigt för hela kommunen.

Växjö kommun växer och vi närmar oss 100 000 invånare. När kommunen växer och våra invånare blir allt fler så behöver även kommunens idrottsanläggningar byggas ut. I Jämförelse med andra kommuner så är det främst inom ett område som vi sticker ut och det är när det gäller antalet ishallar. I jämförelse med till exempel Gävle kommun så har dom till exempel 7 st isytor under tak medan Växjö kommun har 4 st (3 st hockeyrinkar och en bandyarena).

Annons

Ishockey och konståkning är växande sporter i vår kommun och det börjar bli väldigt trångt i de hallar som finns tillgängliga. Om vi därpå ska lägga till en ökad efterfrågan på allmänhetens åkning och skolornas möjligheter till skridskoundervisning blir det väldigt trångt. Det är väldigt tydligt att Växjö kommun behöver en ny ishall för att vi ska kunna tillfredsställa den efterfrågan som finns på istider.

Desto fler idrottsanläggningar som finns i Växjö desto bättre för alla som vill och som redan idag utövar en idrott. Vi vet att det är positivt för folkhälsan att syssla med en idrott och att idrotten även är viktig för att skapa sysselsättning för barn och ungdomar. Vem vet, kanske tar Växjös framtida NHL-stjärna eller framtida konståkningsstjärna sina första skär i den nybyggda ishallen.

En ny ishall är såklart inte gratis men Växjö kommuns ekonomi är väldigt starkt, inte minst tack vare de senaste årens stora statliga stöd. Det finns väldigt goda förutsättningar i kommunen att bygga en ny ishall.

När Socialdemokraterna i Växjö får chansen att leda kommunen efter valet i september så kommer att Växjö kommun få en ny ishall – Det lovar vi!

Tomas Thornell, kommunalråd i opposition (S)

Annons
Annons
Annons
Annons