GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eriksson (M): Jag vill lyssna, lära och förstå

Insändare av Ida Eriksson, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden
Växjö • Publicerad 25 januari 2023
Detta är en insändare i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ida Eriksson, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.
Ida Eriksson, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.Foto: MLI FOTO

Vi går in i 2023 efter år av prövning. Svensk hälso- och sjukvård har ansträngts. Vi vet att våra medarbetare har fått kämpa. Hårt. Ett ljus i denna dystra verklighetsbeskrivning är att samhällsbilden av vår - för samhället fundamentalt viktiga - verksamhet har skarpnat i konturerna. Fler medborgare ser vikten av en väloljad och fungerande hälso och sjukvård. 

Och det gör vi politiker också.

Jag heter Ida Eriksson och jag är ny ordförande i hälso och sjukvårdsnämnden i Region Kronoberg.

Jag tror att det allra viktigaste för att vi förtroendevalda ska kunna göra ett bra jobb stavas: stora öron. Jag vill lyssna på dig! Därför kommer min högsta prioritet vara att träffa er, vår viktigaste resurs, våra medarbetare. Jag kommer att försöka att besöka alla, men som ni vet är vår organisation en bjässe, så var inte orolig om jag inte kommer till just er avdelning med en gång, ni finns med i planerna framöver. Självklart är min mejl eller mina sociala medier alltid öppna för meddelanden. Jag är tacksam för alla tankar och idéer!

Vår verksamhet kommer att präglas av flera tendenser i samhället. En åldrande befolkning. En mycket utmanande kompetensförsörjning. Ökat kunskapsflöde där patienter blir mer och mer medvetna och informationssökande. Ett digitalt paradigmskifte där vi kan och måste dra stor nytta. Det här är bara några av tendenserna vi ser i samhället. Vårt uppdrag är stort, och livsviktigt. Det handlar om att skapa god och nära vård som är tillgänglig för Kronobergarna.

I det ska vi dels hantera det vi redan vet, men även det vi inte har en aning om just nu. Och jag tror att vi gör det allra bäst – tillsammans.

Jag ser fram emot att få prata med dig!
ida.eriksson@kronoberg.se

Ida Eriksson, ordförande i hälso och sjukvårdsnämnden

–––––

VILL DU SKRIVA DEBATTARTIKEL ELLER INSÄNDARE PÅ VXONEWS? MAILA DIN TEXT TILL TIPS@VXONEWS.SE.