Annons

Gustav Petersson: SD har blivit en dörrmatta till etablissemanget

Under mina fyra år i Växjö kommunfullmäktige så har jag sett ett parti med goda intentioner för Växjö kommun och Sverige bli ett parti som egentligen bara vill fika med Moderaterna och de andra borgerliga partierna så fort tillfälle ges.
Debatt • Publicerad 2 september 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gustav Petersson, Växjölistan.
Gustav Petersson, Växjölistan.

Att lägga invandringskritiska förslag i fullmäktige eller att överhuvudtaget ta debatten i fullmäktige om invandring och mångkultur är det sällan vi har fått se.

I stället för att agera opposition så har man lagt sig platt som en dörrmatta i debatterna för att inte väcka sina eventuella samarbetspartners ilska inför valet.

Annons

När min motion om ett återvandringskansli i Växjö kommun togs upp i fullmäktige så röstade SD emot motionen. En motion som för övrigt nästan är identisk med en motion som SD Göteborg tidigare har lagt.

Återigen. Beröringsskräcken hos SD är enorm. Man vill inte stöta sig med de partier som man bara för några år sedan kallade ”sjuklövern” och anklagade för att i princip ha skapat Sveriges alla problem.

I dag är SD Växjö trötta och mätta. De som vill ha en verklig förändring i Växjö kan knappast räkna med att SD Växjö kommer stå för den, istället är det snarare fyra år av ytterligare passivt stöd till de borgerliga partierna.

Vill man ha en verklig nationalistisk opposition till de etablerade partierna som inte är rädda för att tala ur skägget så bör man lägga sin röst på Växjölistan. Vi har ett omfattande politiskt program som vi kommer slåss för i kommunfullmäktige.

I stället för att lova guld och gröna skogar till väljarna och ändra våra politiska förslag dit vinden blåser som de övriga etablerade partierna har gjort så kommer vi arbeta konsekvent i varje andetag för att våra kärnfrågor ska uppmärksammas och få genomslag oavsett motstånd.

Ett parti i fullmäktige som inte räds debatter eller att kritisera de etablerade partierna är inte bara bra för demokratin utan också för hela Växjö kommun och därför bör man lägga sin röst på det enda oppositionspartiet i Växjö just nu och det partiet kallas inget mindre än för Växjölistan.

Gustav Petersson, partiledare Växjölistan, ledamot i Växjö kommunfullmäktige

–––––

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons