Annons
Debatt

Insändare från sjukhuspersonal: Kirurgavdelning i fritt fall

Insändare av en anställd på kirurgavdelningen 33 vid Centrallasarettet Växjö som skriver under signaturen Uppgiven kollega.
Växjö • Publicerad 19 januari 2023 • Uppdaterad 20 januari 2023
Detta är en insändare i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Genrebild.
Genrebild.Foto: Barzan Dello

Kanske har du varit på avdelning 33? Kanske har din förälder, farfar, syster eller son varit inlagd på 33:an? På avdelning 33 hamnar du vid besvär i urinvägarna såsom njursten eller prostatacancer, vid problem med kroppens blodkärl såsom bråck på kroppspulsådern eller om du har dålig cirkulation som ger dig problem, om du har råkat ut för ett trauma och fått inre blödningar, om du har fått en traumatisk hjärnblödning, om du har fått akut ont i magen och kanske måste opereras. En fantastisk avdelning helt enkelt, där vi kan så otroligt mycket. Inte bara det, det är ett himla härligt gäng som jobbar här och vi hoppas att våra patienter märker hur mycket vi trivs med varandra både läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och alla andra som krävs för att kunna ge Dig god och korrekt vård. Vi är anställda på kirurgavdelning 33 för att vi vill arbeta med den typ av högspecialiserad vård som erbjuds här.

Tyvärr är kirurgavdelning 33 ytterligare en avdelning som nu faller samman på grund av ledningens vanvård. Arbetsmiljön är vidrig. I media skyller man på influensasäsong och COVID. Men det är fult att ljuga – förfallet började långt innan COVID och är en konsekvens av år av vanvård.

Annons

På kirurgavdelning 33 finns i nuläget 14 anställda sjuksköterskor. Tre jobbar inte för tillfället av privat anledning. Två har sagt upp sig. Tre arbetar deltid. Det blir inte så många kvar, eller hur? Hur ska denna lilla, lilla skara kunna upprätthålla kompetensen som krävs för att få en så pass avancerad avdelning att gå runt? Hur länge ska de kunna hålla ut när ingen ljusning finns i sikte? När ledningen stoppar huvudet i sanden och ljuger i media? Patientsäkerheten är hotad, allt annat är förbannad lögn. Det ska Du veta, Kronobergare, att vi vårdpersonal vill inget hellre än att ge Dig den vård Du har rätt till och förtjänar men förutsättningarna för detta har tagits ifrån oss.

Uppgiven kollega

–––––

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons