Annons

Insändare: Manifestation för det iranska folket

Insändare av Theodor Berg, Demos - S-studenter.
Växjö • Publicerad 11 oktober 2022
Detta är en insändare i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Linnéuniversitet i Växjö.
Linnéuniversitet i Växjö.Foto: Elvedin Basic

Har ni sett vad som händer i Iran? Såg ni att moralpolisen i Iran mördade Mahsa Jina Amini i samband med att hon gripits för att hon burit sin slöja på fel sätt? Har ni sett att det iranska folket protesterar mot sitt auktoritära styre på grund av detta?

Har ni sett att kvinnorna står i fronten för protesterna? Har ni sett att Iransk milis har mobiliserats för att skydda regimen? Har ni sett att vi just nu ser en av de starkaste feministiska revolutionerna på läge? Har ni sett att stora delar av revolutionen är kopplade till skolor och universitet?

Annons

För att uppmärksamma, ta ställning och minnas de som offrar och riskerar sina liv för kvinnors frihet bjuder demos (Växjös s-studenter) in till en ljusmanifestation utanför Linnéuniversitetet onsdagen 12e kl.17. Alla är välkomna.

Vi ska samlas för en ljusmanifestation för att vi tror att det är viktigt att visa vart vi står. Det är lätt att ta vårt ställningstagande för givet eller tänka att en röst inte gör skillnad, men tillsammans kan vi synas och göra våra ställningstaganden uppmärksammade. Det är också viktigt att visa vart vi står, inte bara för våra följare på Instagram, utan för de iranier som offrar sina liv för frihet, för våra egna makthavare som faktiskt kan ta till stora medel för att stötta det iranska folket och för de hjälporganisationer som med donerade medel faktiskt kan hjälpa till fysiskt på plats.

Kom och visa vart Du står, för det iranska folket och för deras rätt att tolka deras religion bäst de själva vill.

Theodor Berg, Demos - S-studenter

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons