Annons
Debatt

Insändare: Var ska allt sluta?

Insändare av Ahmad Rahimi, Människorättsaktivist.
Växjö • Publicerad 1 mars 2022
Detta är en insändare i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Privat/Michael Erichsen

Striderna i Ukraina fortsätter fortfarande och världen kritiserar Ryssland, men tror ni att de är ensamt ansvariga? Vilka ligger bakom detta från början? Vilket land plockade hem sina medborgare innan detta började? Och vilka visste precis när kriget skulle starta? Jo, det var USA.

USA lägger sig i allt för att få egna fördelar. De har blandat sig i många olika länder, t ex Afghanistan. Vad gjorde de där i 20 år? De ville använda sina vapen.

Annons

Det stora problemet är konflikten mellan Ryssland och NATO och pengar. Ukraina vill vara med men Ryssland hotar dem och USA vill tjäna pengar. USA är med i NATO och vill skapa oro i EU-länder för att de ska köpa vapen från USA.

Varför vill USA att Ukraina ska vara med i NATO? Jo, för att USA ska kunna ha en bas där nära Ryssland. Ryssland är rädda för NATO för att USA ska blanda sig i. Titta på Norge t ex som är med i NATO där USA redan skapat militärbaser.

Det är som schack. Ryssland skickar några raketer och väntar på nästa drag. Medan oskyldiga människor dör.

Jag undrar också varför FN inte reagerar? De som pratar om mänskliga rättigheter. Varför är de tysta?

Ryssland har stöd från Kina medan Ukraina har stöd från NATO inklusive USA. Det finns mycket kärnvapen i båda blocken. Tänk vilken maktkamp det blir som kan leda till fruktansvärd förstörelse och blodbad.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag önskar att det inte ska bli ett tredje världskrig. Det blir bara oskyldiga, vanliga människor som dör och drabbas. Det är liv det handlar om och inte pengar och makt. De maktgalna ledarna ska inte kunna skratta sig hela vägen till banken.

Ahmad Rahimi, Människorättsaktivist

–––––

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons