Annons

Insändare: Växjö kommun startar ett landsbygdsråd på initiativ från C

Insändare av Majja Almqvist Rieger (C), ledamot i det nybildade landsbygdsrådet, och Andreas Olsson (C), partiets gruppledare.
Debatt • Publicerad 10 juni 2023
Detta är en insändare i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nu startas ett Landsbygdsråd i Växjö kommun. På initiativ av Centerpartiet samlar vi alla goda krafter som vill vara med och utveckla våra landsbygder, skriver Majja Almqvist Rieger (C) och Andreas Olsson (C).
Nu startas ett Landsbygdsråd i Växjö kommun. På initiativ av Centerpartiet samlar vi alla goda krafter som vill vara med och utveckla våra landsbygder, skriver Majja Almqvist Rieger (C) och Andreas Olsson (C).Foto: Johannes Turstam

Centerpartiet driver på för en levande landsbygd! Nu startas ett Landsbygdsråd i Växjö kommun. På initiativ av Centerpartiet samlar vi alla goda krafter som vill vara med och utveckla våra landsbygder.

Landsbygdsrådet kommer aktivt att arbeta med landsbygdsutvecklingen i hela Växjö kommun. Genom ett välfungerande landsbygdsråd ser vi stora möjligheter att utveckla arbetet för att våra landsbygder och mindre tätorter även fortsättningsvis ska vara attraktiva platser att bo och verka på. Vi har flera blomstrande trakter i vår kommun men det finns utmaningar som måste tas på allvar och lösningarna hittar vi i ett samarbete.

Annons

Landsbygdsrådet blir en ny arena för engagerade människor på landsbygden. Landsbygdsrådet blir ett forum för samarbete mellan olika aktörer på vår landsbygd där goda idéer och tankar kan växa. Det är mycket viktigt att landsbygdspolitiken byggs underifrån med representanter från landsbygdens civilsamhälle och näringsliv. Vi vill med detta korta avståndet mellan kommuninvånare, företagare och politiker.

Centerpartiet fortsätter arbetet för en levande landsbygd. Att Landsbygdsrådet nu kommer igång med sitt arbete gör att vi lägger i en högre växel och kan skapa bättre förutsättningar att leva och bo på landet.

Majja Almqvist Rieger (C), ledamot i det nybildade Landsbygdsrådet

Andreas Olsson (C), gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons