Annons
Debatt

MP: Det behövs en fritidsgård i Araby

Debattartikel av Magnus P. Wåhlin (MP), Guje Larsson (MP), Magnus Folcker (MP) och Pernilla Bodin (MP).
Växjö • Publicerad 7 september 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Johan Christensen

Det finns så mycket vi kan göra för att Araby ska bli bättre för barn och unga att växa upp i. MP Växjö gick till val 2018 på att göra ett långsiktigt utvecklingsarbete i Araby för att se till att området är trivsamt för alla och inte längre ska finnas med på listan över utsatta områden i Sverige.

Vi fick med de andra partierna på detta arbete men det har gått fyra år nu och ganska lite har hänt. En del saker som renoveringen av Tallgården med biblioteket är fantastiskt. Den organiserade verksamheten på Araby Park Arena är också viktig att framhålla. Men det behövs mer.

Annons

Vi är övertygade om att Araby behöver en fritidsgård. Den kan ligga i Centrumskolans lokaler och ska vara till för de som går på Centrumskolan och vissa dagar vara öppen även för elever i årskurs 7 till 9. Vi ser gärna att kommunen bjuder in Flamman som framgångsrikt bedriver verksamhet i Malmö. Vi tror på deras idé att arbeta med ungdomars värderingar och förmågor för att skapa ett gott klimat i ett bostadsområde. Centrumskolan behöver de resurser som krävs för att elever ska klara sina mål i skolan och därför behöver mer resurser tillföras. Vi ser också att det är viktigt att framtidssäkra den viktiga kulturverksamhet som bedrivs inom ramen för Studio 17 så att den permanentas.

Vi ser fler möjligheter att göra Araby ännu mer attraktivt och vill att det byggs exempelvis radhus i ytterkanterna av området. Det behövs inte fler hyresrätter i traditionell form här utan de kan byggas i andra områden i kommunen.

Det viktiga arbete som bedrivs av Familjecentralen kan synliggöras än mer och vi ser också gärna ett aktivt arbete mot arbetsmarknaden i möten med blivande föräldrar. Den näringslivsakademi vi föreslår i vårt valmanifest kan med fördel placeras i Araby och skärpa arbetet med att få fler, inte minst kvinnor, i arbete. Ett nära samarbete med näringslivet krävs för att fylla de kompetensluckor som finns där men också inom offentlig sektor.

Trygghetsfrågorna är viktiga och vi vill se en förstärkt fältverksamhet i hela kommunen och ett ökat medborgarinflytande när vi arbetar med olika stadsdelar. Fler röster behöver höras och ett lokalt ägandeskap över sitt områdes utveckling är helt avgörande. Mer demokrati och större möjligheter att påverka helt enkelt!

Vi tror på människors kraft att förändra och det vill vi ta tillvara. Människor behöver ett starkt grundfundament att stå på för att kunna förverkliga sina drömmar. Det vill vi vara med och skapa i vår kommun. Valet den 11 september är viktigt. Delar du vår bild av den positiva utveckling som är möjlig? Rösta då på MP.

Magnus P. Wåhlin (MP)

Guje Larsson (MP)

Magnus Folcker (MP)

Pernilla Bodin (MP)

–––––

Annons

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons