Annons

Rosengren (M): Ansträngning ska löna sig mer – 500 kronor i sänkt skatt varje månad

Debattartikel av Oliver Rosengren (M).
Växjö • Publicerad 14 augusti 2022 • Uppdaterad 15 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Oliver Rosengren (M).
Oliver Rosengren (M).Foto: Pressbild

Sveriges välstånd och välfärd har rests ur människors slit och flit. Moderaterna finns för dig som arbetar, dig som har arbetat och dig som vill arbeta. En röst på Moderaterna är en röst för löftet om 500 kronor mer i plånboken i månaden, såväl på lön som pension. Dessutom lovar vi en jobbpremie för den som lämnar arbetslöshet för egen försörjning.

Sverige har svåra ekonomiska problem. Inflationen är allvarligt hög, tillväxten är den lägsta i EU och reallönerna krymper. Sammantaget sätter det stor press på hushållens ekonomi. Enligt regeringens egna prognoser kommer en genomsnittlig arbetare ha mindre pengar 2025 än 2021. Utvecklingen präglas av en vänsterpolitik som sätter sina egna idéer före din plånbok.

Annons

Alla ska kunna leva på sin lön eller pension i Sverige. Moderaterna vill sänka skatten på arbete, sparande, pension och bränsle. Socialdemokraterna har tvärtom höjt eller infört 46 skatter sedan 2014. För en vanlig tvåbarnsfamilj i Kronoberg har skatterna ökat med ungefär 18 000 kronor om året.

Socialdemokraterna fortsätter nedmontera arbetslinjen och har föreslagit att de som inte arbetar ska få mer pengar. Det tillsammans med andra förslag kostar närmare 50 miljarder kronor, men saknar finansiering. Bakom Socialdemokraternas bluffbudgetering i valrörelsen döljer sig skattehöjningar motsvarande 46 000 kronor per år för en vanlig familj. Utifrån partiernas förslag ser vi bland annat höjda bränsleskatter, höjd skatt på arbete och återinförd fastighetsskatt. Bara fastighetsskatten innebär över 20 000 kronor för en vanlig familj i villa eller bostadsrätt. Moderaterna lovar tvärtom ett skattehöjarstopp.

Socialdemokraterna vill styra Sverige med Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet. De har gemensamt skattehöjningar eller ofinansierade utgifter om ungefär 100 miljarder SEK. Det skulle med andra ord kunna bli en dubbelt så stor skattechock för dig. Bor du på landsbygden väntar dessutom en ny landsbygdsskatt, när Socialdemokraterna vill försämra reseavdraget för att kunna införa ett nytt avdrag för tunnelbaneåkare i Stockholm.

11 september är det val. Din röst avgör politikens inriktning. Moderaterna lovar att alla ska kunna leva på sin lön eller pension, därför vill vi förstärka jobbskatteavdraget med 500 kronor i månaden, sänka skatten på pension lika mycket och införa en jobbpremie för den som skaffar egen försörjning.

Oliver Rosengren (M), riksdagskandidat

–––––

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons