Annons

S: ”Det måste börja hända något”

Debattartikel av Otto Lindlöf (S), oppositionsledare byggnadsnämnden och i kultur- och fritidsnämnden, och kommunalråden Malin Lauber (S) och Tomas Thornell (S).
Växjö • Publicerad 9 september 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Otto Lindlöf (S), oppositionsledare byggnadsnämnden och i kultur- och fritidsnämnden, och kommunalråden Malin Lauber (S) och Tomas Thornell (S).
Otto Lindlöf (S), oppositionsledare byggnadsnämnden och i kultur- och fritidsnämnden, och kommunalråden Malin Lauber (S) och Tomas Thornell (S).Foto: Pressbild

Simhallen, Ringsbergsområdet, regionteatern, gamla kommunhuset - några av de saker som diskuterats en längre tid under det moderatledda styret. Utredningar och flera möten är staplade på varandra. Det måste börja hända något.

Socialdemokraterna vill gå från ord till handling. I veckan släppte vi våra idéer för Ringsbergsområdet. Vi vill att området blir en plats för kulturellt entreprenörskap kopplat till kultur, mat, musik, kanske en dansbana, en lekplats, en scen och odlingar. Vi vill ta tillvara platsens förutsättningar och historia. Vi lovar att påbörja arbetet inom 100 dagar efter ett maktskifte.

Annons

Det moderatledda styret har lagt all kraft och energi på att bygga ett nytt kommunhus. Resurser som kunde ha använts till bättre saker. Nu gapar kvarteret för gamla kommunhuset istället öde och tomt.

Vi socialdemokrater tycker det är dags för bättre prioriteringar. Vi är övertygade om att Växjö kan bättre. Utöver stora satsningar på skola och omsorgen, vill vi ha ett starkt förenings- och kulturliv. För det krävs satsningar och politisk vilja. Vi är redo för ett maktskifte i Växjö!

Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition

Tomas Thornell (S), kommunalråd i opposition

Otto Lindlöf (S), oppositionsledare byggnadsnämnden och i kultur- och fritidsnämnden

–––––

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons