Annons
Debatt

Sisic (S): Socialdemokraterna vill satsa på unga

Insändare av Tajma Sisic, riksdagskandidat (S) och fullmäktigeledamot i Växjö kommun.
Växjö • Publicerad 7 juni 2022
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Alexander Hall

Nu är årets budgetdebatt igång. Det är ett av fler tillfällen för politikerna att debattera sina politiska förslag om hur man vill att Växjö kommun ska bli bättre. Och för Oliver Rosengren, moderat, är det viktigt att stärka hushållens ekonomi. Det är såklart viktigt att varje hushåll har råd att betala hyran, köpa mat och kläder. Men det är inte hushållens ansvar att barn och unga klarar skolan. Det är kommunens.

Det är lätt för moderaterna, KD, C och L att lägga allt ansvar på individen, för de vill inte ta ansvar för det gemensamma.

Annons

Vi Socialdemokrater till skillnad från alliansen vill stärka välfärden, det är välfärden som är den starkaste garantin för en jämlik skolgång, inte hushållens ekonomi.

Moderaterna frågar vad man får för pengarna som vi i Socialdemokraterna vill satsa på välfärden.. men den riktiga frågan är, vad får kommunens elever när moderaterna lägger kommunens pengar på hög? Jo det kan jag tala om för er. En osäker framtid, ökad psykisk ohälsa, stressade lärare. Så vad får man för pengarna? I Växjö kommuns fall är frågan snarare: vad hade man fått om moderaterna satsade pengar på barn och unga istället för att lägga pengar på hög?

Moderaterna pratar om att säkra och trygga framtiden, men vad händer med eleverna som behöver godkända betyg nu? Alliansens ekonomiska politik ger tydliga signaler till Växjö kommuns unga, ingen satsning på barn och ungas nutid.

Det är verkligen skillnad på vem som styr. En röst på Socialdemokraterna i Växjö kommun är en röst på en förbättring för kommunens unga idag och imorgon.

Tajma Sisic, riksdagskandidat (S) och fullmäktigeledamot i Växjö kommun.

–––––

Håller du med eller går åsikterna isär? Har du åsikter om andra ämnen? Vi tar gärna emot debattartiklar och insändare. Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering. Läs mer nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons