GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjöprofilen släpper bok

     Björn Sundeby
     Björn Sundeby
     Foto: Lena Gunnarsson

     Entreprenören och Växjöprofilen Björn Sundeby släpper en bok i helgen. Bok ”Rwanda Landet som föddes på nytt” handlar om Sundebys väg till Rwanda och upplevelser men också tre kvinnors berättelse efter att ha överlevt folkmordet för 25 år sedan, skriver Smålandsposten.

     Sundebys företag IST samarbetade under åtta år med en skola i Kenya. Men samarbetet avvecklades under 2017 och Sundeby började leta efter ett land utan korruption. Det var då han kom i kontakt med Rwanda.

     IST har registrerat ett bolag i Rwanda, IST Africa men för att kunna dra igång krävs 40 miljoner kronor. Han har försökt få hjälp av Sida och Swedfund utan framgång.

     – Röda mattan är utrullade för oss i Rwanda och vi missar en fantastisk tillväxtmarknad. Nu kommer kanske amerikanerna före oss och tar detta. För kom ihåg att Rwanda är inkörsporten till Smartafrica, en sammanslutning av 26 länder för digitalisering av Afrika. Hela 97 procent av skolorna har tillgång till 4G-nät, säger Björn Sundeby till Smålandsposten.

     Läs mer