Annons
Familj

Amanda utvecklar 101kvm: ”Nu jobbar jag även med TikTok”

Amanda Regnanders insta-konto 101kvm började som en dagbok för huset när hon och sambon skulle bygga nytt i Hovmantorp. Nu har hon nästan 30 000 följare som får ta del av drink- och matrecept men även tips om inredning och dukning.
– Jag vill fortsätta utveckla mina konton på sociala medier och nå ännu fler följare. Nu jobbar jag även med TikTok, säger hon.
Hovmantorp • Publicerad 3 september 2023

Här saknas innehåll

Man känner sig genast välkommen hemma hos Amanda. I det kombinerade köket och vardagsrummet står matrumsbordet fint dukat med tända ljus. Utanför fönsterna glittrar sjön Rottnen. Hela atmosfären känns avslappnad.

– Jag gillar vår öppna planlösning, säger Amanda. Det är mysigt att duka fint även om man bara är två eller om vi ska ha gäster en kväll så blir det mer feststämning när man ser middagsbordet direkt när man kommer in.

Annons

Den stora sociala ytan är husets naturliga samlingsplats. Det är även här som Amanda ofta fotograferar och spelar in det som hon lägger ut på sina sociala medier. Men man får även följa henne på det nya trädäcket som Amanda och hennes sambo byggde under pandemin. Det går i vinkel runt hela fastigheten. Där står det ett matbord med utekök, där finns loungemöbler och ett spabad. Här presenterar hon ofta sina drinktips.

– Jag tänker fortsätta jobba med den mixen jag har på mina inlägg. Det är roligt att inte bara ägna sig åt en sak.

När Amanda dukar och dekorerar sitt middagsbord tänker hon på att inte sätta någon stor hög prydnad mitt på bordet. ”Gästerna ska kunna se varandra”, säger hon.
När Amanda dukar och dekorerar sitt middagsbord tänker hon på att inte sätta någon stor hög prydnad mitt på bordet. ”Gästerna ska kunna se varandra”, säger hon.Foto: Britt-Marie Paulander
”Jag tänker inte på att jag skulle kunna fylla en hel fotbollsarena med mina följare.”
Amanda Regnander

Det senaste kontot Amanda har skaffat sig är på TikTok.

– Där fokuserar jag mer på drinkar, mat och olika typer av snacks. Jag försöker komma igång lite mer med filmningen och vill utveckla det.

– Min inspiration går i vågor. Under mina mest kreativa perioder kommer jag på så många saker att jag är tvungen att skriva ner mina idéer så de inte glöms bort. Emellanåt så hinner man ju inte göra så många inlägg som man kanske har lust med.

Många av hennes inlägg har verkligen blivit virala

– Jag la ut ett tips om en jordgubbstårteshot som fick en räckvidd på 1,2 miljoner konton. I julas nådde en polkagris-snaps nästan en miljon. Då får jag många nya följare på en gång. Efter att jag lagt ut shoten fick jag 1300 på en dag.

Trädäcket runt huset är en skön oas där man kan äta middag och njuta av sjöutsikten över Rottnen.
Trädäcket runt huset är en skön oas där man kan äta middag och njuta av sjöutsikten över Rottnen.Foto: Britt-Marie Paulander
Hemma hos Amanda hittar man spännande inredningsdetaljer som hornen som håller reda på trädgårdsslangen.
Hemma hos Amanda hittar man spännande inredningsdetaljer som hornen som håller reda på trädgårdsslangen.Foto: Britt-Marie Paulander

Antalet följare går lite upp och ner under året. Amanda kan märka att att det går ner i januari, när följarna kanske hellre vill ägna sig åt träning än åt mat och drinkar. Men det tar inte så lång tid innan det är många som börjar följa henne igen.

– I början, när jag startat kontot, var jag mer fixerad vid antalet följare. Det tänker jag inte på längre. Jag tar det inte lika hårt om det några som väljer att avfölja mig. Dessutom är det så att algoritmen avgör hur många visningar jag får. Det behöver inte betyda att jag har gjort ett dåligt jobb om jag inte når ut till så många. Jag tänker inte på att jag skulle kunna fylla en hel fotbollsarena med mina följare.

– Jag lägger ut det jag själv tycker är roligt och då är det mycket lättare att vara kreativ. Om jag har roligt då syns det också i mina bilder.

Annons

Amanda ser ett instagram-konto som en tidning där man själv väljer de ämnen man är intresserad av.

– Tidigare hämtade man inspiration från olika tidningar. Nu kan följarna samla sina egna ämnen på ett ställe.

Amanda älskar att duka fint. Även om man har samma porslin går det att förändra i det oändliga med olika färger på duk respektive servett.
Amanda älskar att duka fint. Även om man har samma porslin går det att förändra i det oändliga med olika färger på duk respektive servett.Foto: Britt-Marie Paulander

Amanda ägnar sig inte enbart åt sina sociala medier i sitt bolag Design by Amanda AB. Hon arbetar som frisör på Salong H.A.I.R i Hovmantorp där hon hyr en stol.

– Jag gillar att få skapa, vara kreativ och att arbeta med människor. Det är ett socialt yrke och jag lär mig något nytt varje dag. Att vara frisör är ett yrke som ständigt förnyas. Trendrörelsen förändras hela tiden. Hår, smink, kläder och inredning går hand i hand och uppdateras ständigt. Det tycker jag är väldigt kul.

Amanda gjorde om sitt företag från en enskild firma till ett aktiebolag för två år sedan för att ta in influencerdelen i sin verksamhet. Då uppmärksammade Lessebo kommun hennes arbete och hon blev utsedd till årets nyföretagare år 2022.

– Det är ett tecken på att man syns med sitt konto och att folk känner till det. Det var jätteroligt och ärofyllt att ta emot priset.

Influencer Amanda Regnander, Hovmantorp.
Influencer Amanda Regnander, Hovmantorp.Foto: Britt-Marie Paulander
Om

Amanda Regnander

Ålder: 32 år.

Bostadsort: Hovmantorp.

Uppväxtort: Växjö.

Familj: Sambo med Jesper Klintin.

Yrken: Influencer med inriktning mot mat, drinkar, trädgård och heminredning. Driver kontot 101kvm på Instagram, Pinterest och TikTok. Arbetar som frisör på Salong H.A.I.R i Hovmantorp där hon hyr en stol. Driver det egna företaget Design by Amanda R AB.

Utmärkelse: Blev utsedd till årets nystartade företag i Lessebo kommun år 2022.

Amandas fräscha sensommardrink med smak av vanilj.
Amandas fräscha sensommardrink med smak av vanilj.Foto: Britt-Marie Paulander
Recept

Fräsch sensommardrink

Ingredienser:

6 cl Likör 43

8 cl Ananasjuice

Toppa med Prosecco

Alkoholfritt alternativ:

6 cl Vaniljsyrup

8 cl Ananasjuice

Toppa med Nozeco, alkoholfritt mousserande vin

• Fyll glaset med vanliga isbitar och isbitar gjorda med ananasjuice. Häll ingredienserna i glaset i ovanstående ordning. Rör runt och sätt ett sugrör i glaset innan servering.

Amanda brukar ta hand om penséerna på våren och frysa i dem i isbitar som hon har glädje av resten av året. Penséer är ätbara.
Amanda brukar ta hand om penséerna på våren och frysa i dem i isbitar som hon har glädje av resten av året. Penséer är ätbara.Foto: Britt-Marie Paulander
Amanda dekorerar drinkglasen fint med torkade rosblad. För att få fast bladen gnuggar hon limesaft mot glaset och därefter doppar hon glaset mot rosbladen. Slutligen trycker hon försiktigt på bladen för att försäkra sig om att de sitter fast.
Amanda dekorerar drinkglasen fint med torkade rosblad. För att få fast bladen gnuggar hon limesaft mot glaset och därefter doppar hon glaset mot rosbladen. Slutligen trycker hon försiktigt på bladen för att försäkra sig om att de sitter fast.Foto: Britt-Marie Paulander
Britt-Marie PaulanderSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons