Annons
Kultur

Alvestaförfattaren skriver ny deckarserie – utspelar sig i Växjö

Växjö • Publicerad 18 juli 2023
Madeleine Gustafsson.
Madeleine Gustafsson.Foto: Maria Lindberg

För två år sedan romandebuterade Alvestabon Madeleine Gustafsson med Mord på slottet, den första delen i serien Ett fall för Henny Hoff. Hon har sedan dess släppt flera deckare som blivit populära.

Nu står det klart att Madeleine Gustafsson skrivit ett avtal med storbolaget Storytel om en ny deckarserie för Storytel Original. Den första av tre ljudböcker har planerat släpp hösten 2024 och handlingen kommer att utspela sig i Växjö.

Annons

Den nya serien kommer att handla om Henny Hoff men framför allt om hennes bästa vän Magda som har funnits med i serien Ett fall för Henny Hoff men som i den nya serien får mer utrymme.

– Magda kom till liv i noveller som jag skrev för Storytel för några år sedan. När jag skapade henne ville jag använda mig av klichén av en sexistisk, arrogant polis – men låta karaktären vara en kvinna. Jag blev så förtjust i henne att hon fick följa med till Ett fall för Henny Hoff. Med tiden har hon fått ta mer plats i handlingen och därför känns det naturligt att hon nu ska få en egen bok, säger Madeleine Gustafsson.

Den första ljudboken som släpps hösten 2024 kommer att bli startskottet för en ny svit där Magda och Henny tillsammans driver handlingen framåt. Men redan i den femte Henny Hoff-delen, Mord i falsett, som släpps senare i år kommer duons gemensamma resa att börja.

– Jag kallar den skämtsamt för en busshållplats i serien Ett fall för Henny Hoff – en möjlighet för nya lyssnare att kliva på under resans gång. Sviten med Magda som huvudperson kommer att vara lite mörkare, men jag har alltid ambitionen att skriva spänning med en dos av humor och ett stråk av vemod, säger Madeleine Gustafsson.

Hon har hittills släppt fyra böcker i deckarserien Ett fall för Henny Hoff och på Storytel gläds man åt det nya avtalet.

– Madeleine Gustafsson är en mästare på cozy crime, en ständigt växande genre som våra kunder älskar och inte kan få nog av. Vi är oerhört glada och stolta över att få följa med Madeleine in i många nya, kittlande fall under de kommande åren, säger Annika Seward Jensen, publicistisk chef på Storytel Original Sverige.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons