Annons

Bosse och Andy kör musikquiz med Disneytema: ”Engagerar över generationsgränserna”

Musik från Disneyfilmer är ett återkommande önskemål. Det konstaterar Bosse och Andy, musikquiz-ledare på O´Learys som på fredag kör just ett Disney-tema.
– Disney är något som alla generationer kan relatera till.
Växjö • Publicerad 26 oktober 2023
Disney engagerar över generationsgränserna, säger Bosse och Andy som på fredag körmusikquiz med Disneytema på O´Learys.
Disney engagerar över generationsgränserna, säger Bosse och Andy som på fredag körmusikquiz med Disneytema på O´Learys.Foto: David Färdigh

Musikquiz-onsdagarna på O´Learys är välbesökta. Bosse och Andy, alias Andreas Boström och Andreas Lindström, berättar att det brukar vara mellan 25 och 30 lag som deltar.

– Det är en kul mix av cirka 10-15 stammislag och spontanbesökande after work-gäng. Vi ser också en ökad tillströmning av Campus-studenter.

Annons

Bosse och Andy har kunnat konstatera att musik kopplat till Disney är ett populärt och återkommande önskemål. Nu har duon därför bestämt sig för att uppfylla önskningen. På fredag anordnar de ett specialquiz med enbart Disney-relaterade frågor.

– Vi kommer att köra musik kombinerat med mycket bilder och videoklipp. En multimedia-afton helt enkelt. Det kommer lockas både stammisar men också många nya besökare, säkert en hel del Disney-nördar.

Vad är det som gör Disney så populärt?

– Alla generationer har en relation till Disneyfilmer, allt från Askungen och Fantasia till nutida filmer.

Vilken svårighetsgrad kommer ni lägga quizet på?

– Det blir kända filmer men ganska tuffa frågor. Alla kommer kunna relatera till det som visas, men det vi frågar om kan vara klurigt och i vissa fall nördigt.

Förutom Disney-specialaren så rullar de vanliga onsdags-quizen vidare och under november kör duon en maratontävling. Resultaten från tävlingarna 1/11, 8/11, 15/11 och 22/11 kommer att räknas samman.

– De tio bästa lagen i maratontabellen vinner finfina priser.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons