Annons
Kultur

Framgångar för filmskapare från länet – vann priser på festival

Kronoberg • Publicerad 17 oktober 2023
Adam Bergman, Helena Gullberg och Johan Danielsson från Alvesta vann under TellUs Filmfestival 2023.
Adam Bergman, Helena Gullberg och Johan Danielsson från Alvesta vann under TellUs Filmfestival 2023.Foto: Malin Gustavsson

För ett par veckor sedan utsågs vinnarna i TellUS Filmfestival för Blekinge, Kronoberg och Kalmar med framgångar för kronobergare som tagit sig till final.

I kategorin 27 år och över vann “Nu när jag lever med mig” som är en film om en övergiven korvförsäljare av Helena Gullberg, Adam Bergman, Johan Danielsson och Jacob Danielsson från Alvesta

Annons

”En fantasifull och infallsrik skildring av ett utanförskap. Scenografi, kostym och skådespel bidrar effektivt till att göra en osannolik värld verklig och väcker känslor av både sorg och glädje”, lyder motiveringen.

Saga Karlsson, Jonathan Johansson, Mimosa Lu och Annie Janderå kom tvåa i kategorin 16-19 år med “Fyll mig tom"
Saga Karlsson, Jonathan Johansson, Mimosa Lu och Annie Janderå kom tvåa i kategorin 16-19 år med “Fyll mig tom"Foto: Malin Gustavsson

I kategorin 16-19 år gick andrapriset till ett skaparkollektiv från Teater16 i Ljungby med Mimosa Lu som regissör. Hon var fram till i somras en del av Smålandspostens ungredaktion. Filmen ”Fyll mig tom” handlar om en tjejvänskap i sorgens tecken och är ett av projekten som gjordes inom kortfilmsprogrammet Talent Up.

”En stark gestaltning av en vänskap som krackelerar med ödesdigra följder. Strålande skådespelarinsatser, mycket trovärdiga karaktärer och växlingen mellan olika tidslager skapar en berörande berättelse om skuld och sorg”, står det i motiveringen.

Filmen är nominerad till Novemberfestivalens urvalsklass och har möjlighet att kvala in till festivalen som är SM i ung film.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons