Annons
Kultur

Jonassons ”Hundraåringen” har blivit musikal

Bok, film, teater och sällskapsspel har inte varit tillräckligt. Intresset för ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” är fortsatt stort och nu har det blivit en musikal, med bland annat Växjösonen Hani Arrabi i en av rollerna.
Växjö • Publicerad 7 november 2023
Hundraåringen som klev ut ur fönstret och försvann har blivit musikal.
Hundraåringen som klev ut ur fönstret och försvann har blivit musikal.Foto: Mats Bäcker

Växjöförfattaren Jonas Jonassons bok ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” har gjort stor succé, både som bok och senare även som film med Robert Gustafsson i huvudrollen som Allan Karlsson.

Nu har det också blivit en musikalkomedi på Wermland Opera, skapad av Markus Virta, Johan Hwatz och Pierre Oxenryd.

Annons

Musikalen innehåller stora nummer och musikaliska inslag från olika genrer, såväl opera som nutida musikal och klassisk Broadway-musik. Musikalen beskrivs som en ”varm, rolig, äventyrlig musikalisk smällkaramell”. Det är en stor föreställning med 43 scenbilder, 190 kostymer och ett tjugotal roller.

En av rollerna, Bulten, spelas av Växjösonen Hani Arrabi som tidigare varit med i föreställningar som ”West side story”, ”Cats” och ”Rent” i Växjö. Han har även gjort sommarteater på Krusenstiernska teatern i Kalmar samt haft roller i produktioner på Kulturhuset Spira i Jönköping, Göteborgs Stadsteater, Östgötateatern och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Det är hans andra roll på Wermland Opera efter att 2019 varit med i ”Something Rotten!”.

Romanen om hundraåringen har sålt i tolv miljoner exemplar, blivit teater i ett antal länder och ett sällskapsspel i Frankrike.

Musikalen på Wermland Opera spelas till den 31 december.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons