Annons

Mello ger klirr i kassan för Åby/Tjureda: ”Vi är ett järngäng”

Runt 100 000 kronor. Det väntas Åby/Tjureda få när föreningens eldsjälar bygger upp och senare i veckan också river Melodifestivalens scen i Malmö Arena.
– Det är mycket arbete och väldigt slitsamt men vi tycker att det är roligt, säger Owe Svensson.
Växjö • Publicerad 24 februari 2023
Melodifestivalen 2023.
Melodifestivalen 2023.Foto: Calle Rydqvist

Åby/Tjureda hade det tufft ekonomiskt under pandemin med matcher utan publik och andra intäktsbortfall, som scenbyggen i samband med konserter som Melodifestivalen. Men i år är det dags för föreningen att vara med och bygga och riva scenen för Melodifestivalens deltävling i Malmö den här veckan.

– Det betyder mycket för föreningen ekonomiskt. Varje projekt som vi har ger viktiga inkomster. Jag skulle tippa på att Mello i år ger runt 100 000 kronor till föreningen, säger Åby/Tjuredas eldsjäl Owe Svensson.

Annons

Föreningen var runt 30 ideella krafter på plats för att bygga scenen under tisdagen och på lördag kväll rör det sig om 58 personer.

– Det är mycket arbete och väldigt slitsamt men vi tycker att det är roligt, säger Owe Svensson som arbetar med Melodifestivalens scenbygge för 22:a gången.

Hur lätt eller svårt är det att få 58 personer att engagera sig för föreningens skull en lördag kväll och natt?

– Vi är ett järngäng som ställer upp för föreningen. I stort sett alla vi som är här idag är pensionärer och i helgen är det andra som hjälper till. Men det är ett social grej för oss som vi gillar. Det är stimulerande och vi får arbeta med ett professionellt gäng.

På den scen som eldsjälarna från Åby har varit med och byggt upp och senare också ska riva ska Åbys egen Emil Henrohn uppträda på lördag. Han är en av artisterna i deltävlingen och tävlar med låten Mera mera mera.

– Jag tycker att det känns väldigt kul att Emil, som har spelat bandy hos oss och bott bara ett par hus från Eriksson Arena ska uppträda i Malmö, säger Owe Svensson.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons