Annons

Rocktjejerna vill väcka liv i Växjös musikscen

Tidigare i höstas var unga punkrockbandet Misfit Maniacs förband till legendariska Attentat. Nu siktar 17-åringarna Tilde Athley, Nora Athley, Ines Alering och Ronja Edin Jutengren på Musikhjälpen och till våren väntar skivinspelning.
– Drömmen vore att slå igenom och dra på turné direkt efter studenten.
Växjö • Publicerad 8 december 2023
Växjös nya rocklöfte. Tidigare i höstas spelade unga Växjöbandet Misfit Maniacs förband till punklegenderna Attentat. Nu siktar de på konsert i samband med Musikhjälpen och framåt vårkanten väntar skivinspelning.Foto: Lasse Johansson

Rivigt, stökigt, svängigt och bullrigt. Så låter det när Växjöbandet Misfit Maniacs intar scenen. Gruppen bildades sommaren 2021 som ett snabbspelande punkband. Sedan dess har det både blivit tyngre tongångar och samtidigt mer varierat med influenser från både 70-talsrock, Metallica, Nu-Metal, Destroy Boys, L7, Hole, Riot Grrrl och fem-punk överlag. Men grunden är alltjämt skränig och svängig alternativrock.

– Det ska inte gå att stå still när man lyssnar på oss!

Annons

Sångerskan och gitarristen Tilde Athley, tvillingsystern och tillika trummisen Nora Athley, basisten Ines Alering och gitarristen Ronja Edin Jutengren brinner för musiken. Under hösten har de kört konserter var tredje vecka. Största giget var som förband till legendariska punkbandet Attentat på Kafé de luxe.

– Det var en höjdarkväll. Kafé de luxe var slutsålt och vi sålde slut på all merchandise. Publiken kändes helt rätt. Alla släppte loss och röjde. Hela lokalen luktade svett, svett, svett och på golvet var klibbigt av spilld öl. Och att få träffa och hänga med Attentat var kul. De köpte bandtröjor av oss.

Härom veckan körde Misfit Maniacs en konsert på BG, Bergendahlska gården, till förmån för Musikhjälpen.

– Musik och välgörenhet är en perfekt kombination. Alla entréavgifter och försäljning av merchandise gick till Musikhjälpen.

Hur mycket fick ni ihop?

– 3000 kronor under kvällen men sen har det fortsatt att komma in pengar. Nu är vi uppe i 4500 kronor.

Att Musikhjälpen kommer till Växjö är stort tycker bandet, som ser fram mot att både lyssna på livemusik och att spela själva.

– Det hade varit kul att komma in och spela i buren, men de har många artister på kölistan. Fast oavsett så siktar vi på att spela på Speakers corner på Storgatan. Vi kommer att synas och höras.

Musikhjälpen kan också bidra till att få igång Växjös musikscen hoppas tjejerna i Misfit Maniacs. De är ett av flera unga band som dykt upp på senare tid och som försett livescenen med ny puls och energi.

– Man tror knappt att det är sant när äldre musiker pratar om musiklivet i Växjö förr med konserter flera kvällar i veckan. Sedan var det som att Växjö somnade in, men nu vill vi väcka liv i det igen!

Drömmen är att slå igenom och dra ut på turné när vi tagit studenten, säger Nora Athley, Ines Alering och Tilde Athley i unkrockbandet Misfit Maniacs. Saknas på bilden gör Ronja Edin Jutengren.Foto: David Färdigh
Annons

På Spotify har Misfit Maniacs en EP med sex låtar., som släpptes på independentbolaget Grönpeppar records. Mer material är på gång och framåt vårkanten planeras skivinspelning.

– Vår högsta och något naiva dröm är att vi ska bli signade av ett större skivbolag. Men en skiva ska det bli oavsett. Vi har 5,5 låtar klara. Totalt ska det bli tio till tolv låtar på albumet.

Hur ser framtidsdrömmarna ut sen?

– Det vore perfekt om vi kunde slå igenom och bege oss ut på en turné precis när vi tagit studenten.

Fakta

Misfit Maniacs

Finns: Växjö.

Bildades: Sommaren 2021.

Musikgenre: Punkrock med flera olika influenser.

Bandmedlemmar: Tilde Athley (sång och gitarr), Nora Athley (trummor), Ines Alering (bas) och Ronja Edin Jutengren (gitarr).

Aktuellt: Samlar in pengar i samband med Musikhjälpen och planerar en konsert på Speakers corner.

Inför 2024: Vi ska börja spela in en skiva till våren.

Om bokningen som förband till legendariska punkbandet Attentat: Det var Ronja som tog emot mailet med förfrågningen. Hon kände inte till Attentat och frågade mig. Jag skrek rätt ut av lycka och kunde knappt tro att det var sant (Tilde).

Drömställen att spela på: Gärna en konsert i Göteborg, till exempel på Kulturhuset Fängelset. Grand i Stockholm och Uppsala vore också en höjdare.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons