Annons

Säsongspremiär för bryggdansen – ”Vi vill få folk att våga”

På lördag är det säsongspremiär för bryggdansen på Vattentorget i Växjö. Sju sommarkvällar med svängig och rytmisk social dans för såväl gammal som ung utlovas.
– Det är lekfull och tillåtande dans för alla. Vi vill få folk att våga att utmana sig själva, säger Amir Alvaric, Emelie Bergendorff och Sallymata Bojang i arrangörsföreningen Sinsemellan Solidaritet.
Växjö • Publicerad 26 maj 2023
Vi vill få folk att våga att släppa loss och utmana sig själva, säger Amir Alvaric, Sallymata Bojang och Emelie Bergendorff i föreningen Sinsemellan Solidaritet som arrangerar bryggdanserna på Vattentorget. Totalt blir det sju danskvällar i sommar med säsongspremiär på lördag.
Vi vill få folk att våga att släppa loss och utmana sig själva, säger Amir Alvaric, Sallymata Bojang och Emelie Bergendorff i föreningen Sinsemellan Solidaritet som arrangerar bryggdanserna på Vattentorget. Totalt blir det sju danskvällar i sommar med säsongspremiär på lördag.Foto: David Färdigh

Strålande sommarväder, glatt humör och sprittande danslust är konceptet för bryggdansen på Vattentorget som nu börjat bli en tradition i Växjö. För andra året är föreningen Sinsemellan Solidaritet arrangörer och huvuddiskjockey är Selecta Mojo, som under sommaren kommer gästas av olika musiker och dansare.

– Totalt blir det sju lördagskvällar. I år har vi förlängt danserna med en timme så att de pågår från klockan 16 fram till 19.

Annons

Bryggdansen välkomnar alla dansstilar.

– Det är social dans som gäller. Kom som du är och dansa som du vill.

Inledningsvis var Växjöborna något avvaktande och höll sig i publiken, men med tiden har allt fler vågat ta steget ut på dansgolvet.

– Vi vill få folk att våga, att utmana sig själva och trotsa barriärerna! Att se människor släppa loss och dansa med främlingar och ha roligt tillsammans är en härlig känsla. För oss i föreningen är det också syftet. Att förena människor är lika med samhällsnytta, konstaterar Amir, Emelie och Sallymata samstämmigt.

Som mest ifjol på avslutningen var det drygt 200 som dansade på bryggan vid Vattentorget.

– Nu hoppas vi på en lyckad säsongspremiär med soligt och varmt väder.

Bryggdansen anordnas följande datum: 27/5, 10/6, 1/7, 8/7, 22/7, 12/8 och 19/8.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons