Annons
Kultur

Skådespeleriet är Emelias kall

Emelia Sallhag är ingen främling för den vana kulturpubliken i Växjö. Hon har varit med i allt från Dramatörerna till Linneateatern och Highlights Productions.
På senare tid har hon studerat på Calle Flygare i Stockholm, spelat in en tv-serie med Viaplay, varit med i reklamfilmer... Och så har hon precis kommit in på Teaterhögskolan i Malmö.
Vi fick en stund med henne när hon mellanlandade hemma hos familjen i Växjö i några dagar innan flytten från Stockholm till Malmö.
Växjö • Publicerad 31 augusti 2021
Emelia Sallhag har kommit in på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har tidigare studerat vid Calle Flygare i Stockholm.
Emelia Sallhag har kommit in på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har tidigare studerat vid Calle Flygare i Stockholm.Foto: Petter Löfstedt

Emelia Sallhag växte upp på Söder i Växjö, nära hästhagen.

– Jag är verkligen jätteglad och tacksam över min uppväxt, jag brukar likna det vid Bullerbyn. Vi var ett gäng ungar som bodde nära och umgicks nästan jämt. Lekte tjuv och polis, satte upp föreställningar... Och så har jag alltid fått otroligt mycket stöd av hela min släkt, vad jag än har velat syssla med eller ta mig an.

Annons

Läs hela reportaget på vår specialsajt VXOweek.

Såhär kunde en föreställning se ut som unga Emelia snodde ihop.
Såhär kunde en föreställning se ut som unga Emelia snodde ihop.Foto: Privat
Emelia tror att det är viktigt att våga ta sig an grejer själv.
Emelia tror att det är viktigt att våga ta sig an grejer själv.Foto: Isabelle Haag
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons