GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Snart kan kultur- och nöjesarrangörer söka evenemangsstöd

     Kultur • Publicerad 17 juli 2021
     Arkivfoto på John Lundvik från ”Diggiloo”-turnén 2019. På bilden uppträder han i Eksjö. Genrebild evenemang.
     Arkivfoto på John Lundvik från ”Diggiloo”-turnén 2019. På bilden uppträder han i Eksjö. Genrebild evenemang.
     Foto: Matilda Elfgaard

     I torsdags beslutade sig regeringen för att införa ett nytt stöd, ett så kallat evenemangsstöd, efter EU-kommissionens godkännande. Stödet riktar sig bland annat till de kultur- och nöjesarrangörer som blivit drabbade av pandemin.

     Förhoppningarna är att ge arrangörerna incitament till att våga planera inför framtida evenemang.

     Stödet kan stökas hos Skatteverket från och med 10 augusti. Det riktar sig, utöver till kultur- och nöjesevenemang, även till sportevenemang, mässor och marknader.

     Krav för stödet är att evenemanget ska rikta sig till minst 250 deltagare och planerats äga rum mellan juni och december 2021, men blivit inställt eller begränsat på grund av pandemin.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.