Tennessee Tears vidare i Mello

Linköping • Publicerad 11 februari 2023
Tennessee Tears i Melodifestivalen med låten Now I Know
Tennessee Tears i Melodifestivalen med låten Now I KnowFoto: Alma Bengtsson/SVT Melodifestivalen

Under lördagen gjorde Tennessee Tears som består av paret Jonas Hermansson och Tilda Feuk debut i Melodifestivalen. De två Åsedaborna har på förhand nämnts som en potentiell skräll till att ta sig vidare i tävlingen och lyckades trots hårt motstånd ta en av semifinalplatserna med låten Now I Know. Tennessee Tears fick 69 poäng och tog sig säkert till semifinalen.

Panetoz och Maria Sur gick direkt till final medan Theoz gör Tennessee Tears sällskap till semifinalen. Maria Sur fick allra flest röster i den första omgången och gick till final direkt.

Tennessee Tears bidrag Now I Know är skriven av duon Tilda Feuk och Jonas Hermansson samt Thomas Stengaard och Anderz Wrethov.

Thomas Stengaard var en av låtskrivarna till Emmelie de Forests "Only Teardrops" som vann Eurovision Song Contest i Malmö 2013. Han har skrivit Eurovisionlåtar till Tyskland, Cypern, San Marino och Azerbajdzjan. Anderz Wrethov har skrivit ett 30-tal bidrag till Melodifestivalen genom åren. Han har vunnit tävlingen vid två tillfällen, dels med John Lundvik 2019 och dels med Tusse 2021. Han har även varit med och skrivit Tone Sekelius bidrag i årets Mello.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.