Tone Sekelius klar för final i Melodifestivalen

Tone Sekelius fick än en gång folkets kärlek och är klar för sin andra final i Melodifestivalen. Under lördagen inledde hon årets Mello med bidraget Rhythm Of My Show.
Växjö/Göteborg • Publicerad 4 februari 2023
Tone Sekelius i Melodifestivalen 2023.
Tone Sekelius i Melodifestivalen 2023.Foto: Alma Bengtsson/SVT Melodifestivalen

Under lördagskvällen drog Melodifestivalen igång med den första deltävlingen i Scandinavium i Göteborg. En av artisterna var Tone Sekelius från Växjö.

När rösterna från den första röstningsomgången presenterades stod det klart att Jon Henrik Fjällgren, Arc North och Adam Woods fått allra flest röster och gick direkt vidare till final.

När den andra röstningsomgången skulle presenteras redovisades hur de olika tittargrupperna röstat i de två omgångarna. Tone Sekelius fick flest röster och är klar för finalen i Friends Arena om fem veckor. Hon fick sju tolvpoängare och en tiopoängare.

Till semifinal gick Victor Crone samt Elov och Beny.

Adam Woods, Jon Henrik Fjällgren och Arc North.
Adam Woods, Jon Henrik Fjällgren och Arc North.Foto: Calle Rydqvist
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.