Annons
Kultur

Växjöduon släpper ny bok: ”Ska väcka tankar och skapa samtal”

Växjö • Publicerad 21 juli 2023
Författaren Annica Andersson och illustratören Malin Torstensson.
Författaren Annica Andersson och illustratören Malin Torstensson.Foto: Privat/Julia Torstensson

I juli släpper författaren Annica Andersson och illustratören Malin Torstensson, båda från Växjö, den illustrerade kapitelboken för 6-9 år, ”Klubb 29:2 : Det första mötet”. Boken handlar om Aisha, som precis fyllt tio år när konstiga saker börjar hända omkring henne.

– Min förhoppning är att den som läser ska känna igen sig i Aisha som går i skolan, har läxor, går på ridskola och leker med sin kompis Molly. Jag vill att ”Klubb 29:2 : Det första mötet” ska väcka tankar och skapa samtal om vänskap och familjeband. Jag vill även att det ska vara spännande läsning, säger Annica Andersson.

Annons

Både hon och Malin Torstensson arbetar inom administration när de inte skriver eller tecknar. Annica Andersson debuterade som författare 2021 med boken ”Bara en fyrklöver”. Den nya boken ”Klubb 29:2 : Det första mötet” är Malin Torstenssons debut som illustratör.

– Färger, detaljer och mönster är något som jag lägger mycket tid på och som jag tycker är väldigt roligt. Min dröm har alltid varit att illustrera en barnbok och nu är jag där, säger Malin Torstensson.

Boken ges ut av Idus förlag som är ett av Sveriges största barnboksförlag.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons