Annons
Lessebo

Oskar, 32, vann Robinson: ”Det kändes helt otroligt kul”

Under söndagskvällen sändes säsongens sista avsnitt av Robinson. 32-årige Oskar Hammarstedt från Kosta kammade hem segern och prispengarna på 500 000 kronor.
Kosta • Publicerad 29 maj 2023
Oskar Hammarstedt från Kosta, är med i vårens omgång av Robinson.
Oskar Hammarstedt från Kosta, är med i vårens omgång av Robinson.Foto: Robert Jadenfelt/TV4

Oskar Hammarsted gick till final i årets säsong av Robinson. I det sista avsnittet vann han över de två andra finalisterna, Pernilla Block och Sanna Strand och brände av ett rejält segervrål när han tände den vinnande elden i den allra sista tävlingen.

– Det kändes ganska galet, det kan man lugnt säga. Det kändes helt otroligt kul, säger han.

Annons

Avsnittet sändes klockan 21.00 på Tv4, men har gått att streama på kanalens sajt under söndagen. En del grattishälsningar har redan trillat in till Oskar Hammarstedt. Tävlingen avgjordes i augusti och att hålla resultatet hemligt så länge har inte varit lätt, berättar han.

– Det har varit jättejobbigt kan jag lova men jag tycker att jag har lyckats väldigt bra. Det har varit lite vita lögner här och där. Jag sa till ganska många att det gick bra till en början, man får ju inte säga varken eller. Nu är det skönt och lite pirrigt att äntligen kunna berätta.

I en tidigare intervju med Smålandsposten berättade Oskar Hammarstedt att tävlingen var tuffare än vad han hade trott. Det var mycket på den tropiska ön som var jobbigt, men vetskapen om att man hela tiden blev filmad var allra tuffast.

– Att veta att väldigt mycket av det man gör spelas in – det är speciellt.

Oskars taktik för att klara sig på ön var att hålla sig sysselsatt och visste alltid vad han skulle göra.

”Eftersom jag campar och fiskar mycket hemma på min fritid vet jag att det inte går att vila när man är på en sådan plats.”
Oskar Hammarstedt

– Jag hade fullt upp med mina händer och gjorde saker som vi behövde. Eftersom jag campar och fiskar mycket hemma på min fritid vet jag att det inte går att vila när man är på en sådan plats. Sitter jag still i fem minuter så vet jag att jag förlorar den tiden till något som vi kanske behöver för att få en bra nattsömn, säger Oskar och tillägger:

– Det var också många som frågade om de kunde hjälpa till. De ville också göra saker. Det var kul att många var så taggade på det.

Hur var det att komma hem och lägga sig i sin egen säng efter tiden på ön?

– Det var sjukt nice faktiskt. Det enda man gjorde var att käka och vila. Jag hade gått ner massor i vikt, strax över 11 kilo. Det gick jag upp jättesnabbt, det tog bara en månad.

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons