Annons

Kronobergare försvunnen i Colombia: ”Farliga områden”

En man från Markaryd är sedan en vecka försvunnen i Colombia.
– FBI är involverade och vi har fått mycket stöd, säger en av mannens anhöriga till Smålänningen.
Markaryd • Publicerad 10 mars 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Tidningen Smålänningen rapporterar att en man i 60-årsåldern som bor i Markaryds kommun sedan en vecka tillbaka är försvunnen i Colombia.

Mannen är enligt Smålänningen både amerikansk och svensk medborgare och han bor sedan några år tillbaka i Markaryds kommun.

Annons

Han reste till Colombia i februari för att göra en dokumentärfilm om kvinnor som utsatts för trafficking men sedan en vecka har hans anhöriga inte kunnat få kontakt med honom.

Försvinnandet har enligt Smålänningen anmälts till både svenska, colombianska och amerikanska myndigheter.

– Tack och lov att han är amerikansk medborgare. Vi har fått jättemycket stöd av amerikanska myndigheter, FBI är involverade, amerikanska myndigheter är väldigt måna om sina invånare, säger en av mannens anhöriga till Smålänningen.

Smålänningen har varit i kontakt med Utrikesdepartementet som bekräftar att man känner till försvinnandet och att man undersöker ärendet, men att det främst är en polisiär angelägenhet.

– Han befann sig i ganska farliga områden. Bakom trafficking står det tyvärr brottslingar, och vi har ingen aning om det var någon han retade där eller om han bara råkade befinna sig på fel plats. Han visste nog att det var farligt, fortsätter den anhöriga i intervjun.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons