Annons

McDonald's-ägaren i Växjö köper fler restauranger: ”En spännande möjlighet”

McDonald's i Ljungby får en ny ägare när franchisetagaren i Växjö, Patrik Hjelte, tar över restaurangen.
Växjö/Ljungby • Publicerad 6 september 2023
Patrik Hjelte
Patrik HjelteFoto: Pressbild

Patrik Hjelte är den största franchisetagaren inom McDonald's i Norden och äger bland annat de två restaurangerna i Växjö. Nu utökar han sin verksamhet i Småland genom att ta över kedjans restauranger i Ljungby, Vetlanda och Värnamo. Han har nu 28 restauranger och över 1 800 anställda i sitt bolag.

– Förvärvet av restaurangerna i Vetlanda, Värnamo och Ljungby är en spännande möjlighet att föra vårt engagemang till en ny region där enastående mat och service står i centrum. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla restaurangernas kompetenta medarbetare och erbjuda dem ännu fler möjligheter att växa internt, säger han i en kommentar.

Annons

De tre restaurangerna har tidigare ägts av Ulrik Zinnerfors som den 1 september lämnade över till Patrik Hjelte.

– jag ser fram emot att ta över rodret och styra mot en ännu bättre gästupplevelse. Jag är övertygad om att vi, förutom att satsa ännu mer på gästupplevelsen, kommer skapa en ännu tightare sammanhållning i teamet, säger Patrik Hjelte.

För några år sedan prisades han som en av de bästa franchisetagarna i hela McDonald's-världen och fick ta emot Fred L Turner Golden Arch Award i Orlando, Florida.

Patrik Hjelte började på McDonald's som medarbetare 1991 och efter några år lämnade han restaruanggolvet för huvudkontoret. Sedan 2006 har han varit franchisetagare och för sex år sedan gjorde han ett stort uppköp i Skåne där han nu driver ett antal McDonald's-restauranger.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons