Annons

Hon blir tillförordnad koncernchef för Balco Group

I mitten av juni kom beskedet att Kenneth Lundahl avgår som vd och koncernchef för börsbolaget Balco. Tills dess att bolaget hittat en ersättare tillsätts Camilla Ekdahl, nuvarande COO och VD för Balco AB, som tillförordnad koncernchef.
Växjö • Publicerad 15 juli 2022
Balco Växjö.
Balco Växjö.Foto: Calle Rydqvist

Efter nio år som vd och koncernchef för börsbolaget Balco, med huvudkontor i Växjö, kom i mitten av juni beskedet att Kenneth Lundahl avgår för att fokusera på egen verksamhet. Sedan han tillträdde år 2013 har Balco Group vuxit från 500 miljoner i omsättning till 1,2 miljarder samt noterats på Stockholmsbörsen.

– Jag är stolt över att ha varit med på den här resan tillsammans med alla våra medarbetare och kunder. Det har varit nio roliga och spännande år. Balco är ett bolag med stor potential, med en stark koncernledning samt duktiga och engagerade medarbetare. Jag kommer fortsätta att stötta bolaget och ser fram emot att följa dess utveckling, sa Kenneth Lundahl tidigare i juni i år.

Annons

En rekryteringsprocess för att ersätta Lundahl är nu igång. Men från och med den 1 september 2022, och fram till dess att rekryteringsprocessen är avslutad, har styrelsen för Balco Group beslutat att tillsätta Camilla Ekdahl, nuvarande COO och VD för Balco AB, som tillförordnad koncernchef.

Lundahl lämnar sitt uppdrag senast i mitten av december i år.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons