Annons

Tidigare Växjöbo är ny ägare på campingen – storsatsar på ”glamping”, matvagn och bar

Den nya ägaren på Trummenäs camping satsar på öl- och vinbar, matvagn och ”glamping”.
– En milstolpe, säger Ioannis Karatonis om alkoholtillståndet som de precis fått till den nya baren.
Trummenäs • Publicerad 2 juli 2023
Ioannis Karantonis tar över Trummenäs camping efter en lång bakgrund i restaurangbranchen.
Ioannis Karantonis tar över Trummenäs camping efter en lång bakgrund i restaurangbranchen.Foto: Elin Ivertsson

För första säsongen driver den nya ägaren, Ioannis Karantonis, Trummenäs camping. Han berättar att han kommer från Växjö men har bott i Karlskrona i 20 år. Här har han varit aktiv inom restaurangvärlden och drivit bland annat Vin & vänner och Café 1344.

– Jag har jobbat med restaurang hela livet och fick frågan om att köpa campingen. Jag tänkte: det här är en bra utmaning. Det är nytt, jag kan ju ingenting om campingar. Efter april, maj och juni kan jag väl en procent.

Annons

Från de första månaderna som campingägare tar han med sig alla de människor han träffar på campingen.

– Det är mycket härliga människor här, och det var väl min tanke också att folk skulle vara laidback och mysiga när de semestrar. Där hade jag rätt, så är det. I alla fall på denna campingen, säger Ioannis.

– En milstolpe här var att vi skulle få öl och vin, och det fick vi. Så nu på torsdag ska vi förhoppningsvis kunna servera. Det har aldrig funnits här inne. Sen kommer en foodtruck som kommer stå här utanför. Det är nog första gången restaurangen och campingen hör ihop. Men jag har ju gjort det här hela mitt liv, restaurang är vad jag har gjort.

Glampingtälten kommer Ioannis att inreda med möbler som i en campingstuga.
Glampingtälten kommer Ioannis att inreda med möbler som i en campingstuga.Foto: Elin Ivertsson
”Bättre läge än här tror jag inte man kan få i hela Karlskrona.”
Ioannis Karantonis, ägare på Trummenäs camping.

Ioannis berättar att det är mycket jobb innan midsommar och öppningen av matvagnen och den nya baren.

– Vi vill gärna trimma det så att folk tycker det är rent och fint, och kommer tillbaks. Det är jätteviktigt.

Förra året tog han över restaurangen och golfbanan i Trummenäs. Ioannis menar att om man har jobbat med restauranger hela livet har man en del erfarenhet som behövs för att driva en camping.

I Trummenäs finns 110 ställplatser och fyra stugor sedan innan, men under tisdagen när BLT besökte campingen hade de precis fått upp sitt första nya ”glampingtält”. Det ska inredas med möbler, likt en campingstuga.

– Det kommer två glampingtält till. Jag har inte uppfunnit hjulet direkt, men jag googlade mycket när jag bestämde mig för att driva camping om hur man ska göra det. Det här med ”glamping” blev populärt under pandemin.

Tror du att du kommer att fortsätta driva campingen nästa sommar?

– Ja, det kommer jag. Jag måste ge det en ärlig chans. Bättre läge än här tror jag inte man kan få i hela Karlskrona, säger Ioannis Karantonis.

Ioannis Karantonis och Pernilla Törngren har skaffat en ny logga och slogan i och med ägarbytet av campingen.
Ioannis Karantonis och Pernilla Törngren har skaffat en ny logga och slogan i och med ägarbytet av campingen.Foto: Elin Ivertsson
Elin IvertssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons