Annons

Växjöföretag får avtal för uppemot 200 miljoner

Växjö • Publicerad 30 juni 2018
Foto: Nadia Hagberg

Växjöbaserade IST har valts som långsiktig partner av Uppsala kommun. Edtechbolaget ska vara med i digitaliseringen av kommunens förskolor och skolor samt leverera ett nytt skoladministrativt system. Avtalet värderas upp till 200 miljoner kronor, fördelat på upp till 15 år.

– Uppsala kommun har som ambition att få en förbättrad dialog med vårdnadstagare och elever, ökad öppenhet och minskad administration. Ett långsiktigt partnerskap innebär att vi tillsammans har möjlighet att utveckla den absolut bästa lösningen för alla roller i skolan, säger Björn Andersson, vd IST Sverige, i ett pressmeddelande.

Uppsala kommun har omkring 220 000 invånare och är Sveriges fjärde folkrikaste kommun. IST vann upphandlingen med samarbetspartnern Nova Softwars, som kommer står för schema- och frånvarohantering för hela kommunen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons