Annons

Tone Sekelius klart sist i Mellofinalen

Tone Sekelius siktade på vinst men slutade sist i finalen i Friends Arena. Årets vinnarlåt heter ”Tattoo” och framförs av Loreen.
Melodifestivalen • Publicerad 11 mars 2023
Tone Sekelius i Melodifestivalens greenroom i Friends Arena.
Tone Sekelius i Melodifestivalens greenroom i Friends Arena.Foto: Calle Rydqvist

Efter förra årets femteplats med ”My way” i Mellofinalen siktade Tone Sekelius på att komma ännu högre upp i resultatlistan i år med låten ”Rhythm of my show”. Hon gick vidare direkt till finalen från den första deltävlingen i Göteborg men i finalen blev konkurrensen för tuff.

Tone Sekelius och ”Rhythm of my show” slutade på tolfte och sista plats i lördagens final i Friends Arena i Stockholm med 20 poäng. Hon hade hoppats få många poäng av den internationella juryn men fick endast 15 poäng. När den internationella juryn hade presenterat sina poäng låg Tone på en tiondeplats men när tittarna endast gav henne fem poäng blev det klart att hon slutar sist i finalen. Elva blev Nordman med 44 poäng.

Annons

Loreen, vars bidrag är skriven av bland annat Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker från Tävelsås, var överlägsen med låten ”Tattoo”. Hon fick 177 poäng, vilket var 39 fler än tvåorna Marcus och Martinus och 65 fler än trean Smash into pieces.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Calle RydqvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons