Annons
Nöje

Miljonvärdering i Antikrundan

Publicerad 10 januari 2018

I slutet av augusti spelades SVT-programmet Antikrundan in på Huseby Bruk i Kronoberg. Det blev publikanstormning när smålänningarna ville få sina föremål värderade av antikexperterna i tv.

En av de tusentals som kom till inspelningen var prästen Karl-Henrik Wallerstein. Han tog bland annat med sig dopfunten i Göteryds kyrka till inspelningen. Ett beslut som blivit uppmärksammat eftersom det bryter mot kulturmiljölagen. Under torsdagskvällen har den nya säsongen av Antikrundan premiär och i det första programmet visas besöket från just Huseby Bruk.

Annons

– Det här är det häftigaste föremålet som jag har haft i Antikrundan, säger experten Lars-Yngve Johansson om dopfunten i programmet. Det visade sig dock att det är en kallskålsskål i silver, som sedan 1700-talet använts som dopfunt i kyrkan.

Hör hur mycket dopfunten värderas till i klippet ovan. Hör mer om föremålet och se programmet i sin helhet, som sänds på SVT1 och SVT Play torsdagen den 11 januari klockan 20.00.

Foto: SVT
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons