Annons
Nöje

Alcazar avslutar i Växjö

Växjö • Publicerad 30 oktober 2018
Fortnox arena.
Fortnox arena.Foto: Emma Koivisto

Alcazar är ute på sin sista turné. Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel Solomons tar farväl av publiken efter 20 år av disco, sång och dans.

Den 3 november ska de få hela Fortnox Arena att glittra i kapp med musiken och dansen.

Annons

Alcazar har efter miljontals sålda singlar, fyra studioalbum och en mängd hitlåtar beslutat sig för att 2018 år är gruppens sista tillsammans. ”20 years of disco – Mission completed” blir bandets allra sista resa tillsammans.

– Det är Alcazars 20-års jubileum och det finns inga vi hellre vill fira med än alla fantastiska Alcastars där ute. Det är också vår chans att personligen tacka alla fans – gamla som nya. Vi skall dansa natten lång, som om morgondagen inte fanns, då är vårt mission completed, säger trion.

Alcazars sista spelning i Växjö blir den 3 november i Fortnox Arena. Det utlovas en helkväll i två akter med disco, musik, dans och glädje.

Andreas Lundstedt och Tess Merkel har varit en del av Alcazar sedan starten. I den dåvarande trion ingick även Annikafiore Kjaergaard, som tillsammans nådde stora framgångar i Sverige och Europa med bland annat "Crying at the Discoteque". I slutet av 2002 kom även Magnus Carlsson in som medlem.

För elva år sedan kom Lina Hedlund in i gruppen, som sedan dess har bestått av henne, Andreas Lundstedt och Tess Merkel. Alcazar har gjort hits som "Stay The Night", "Blame It On The Disco" och "Not A Sinner Nor A Saint".

I våras släpptes den nya singeln "In the name of love", som dessutom var officiell låt på Europride 2018 i Stockholm och Göteborg. I samband med Europride i huvudstaden den 4 augusti stod samtliga fem medlemmar, som under de 20 åren har varit en del av Alcazar, på samma scen för första gången någonsin tillsammans.

Gruppen har tävlat i Melodifestivalen vid fem tillfällen och har kommit trea vid tre av finalerna.

I augusti kom biografin "Alcazar - Carpe Disco", där det bland annat kommer fram att det bitvis har varit väldigt stormigt i gruppen.

– Det har varit 20 år av hjärta, smärta, utmaningar, erövringar, Melodifestivaler och allt annat som hör livet till. Idag är vi bättre, starkare och har det roligare än någonsin. Budskapet om allas lika värde, regnbågens olika färger, discokulans sprickor och dansgolvet som frizon, är något vi alltid kommer kämpa för, säger medlemmarna i Alcazar.

Bandets allra sista spelning blir på Cirkus i Stockholm på nyårsafton.

– Vi har faktiskt aldrig haft en egen konsert där tidigare. Att vi dessutom får göra vårt sista gig tillsammans på årets sista dag känns ju helt galet, nu vet i alla fall vi vad vi gör på nyårsafton.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons