Annons
Nöje

Alex Schulman om mötet med kollegan i Växjö: ”Då tänkte jag, jag vänder, jag avbokar – det här orkar jag inte med”

En av de medverkande under Bokens dag gjorde Alex Schulman väldigt nervös.
Nöje • Publicerad 28 oktober 2022

När Alex Schulman anlände till Växjö teater i förra veckan berättade han direkt att han behövde åka tidigare.

– Jag glömde berätta för Amanda (Alex fru, reds anm) att jag ska till Växjö och hon måste jobba så jag behöver åka hem och ta hand om barnen, sa Alex Schulman till Smålandspostens reporter på plats under Bokens dag.

Annons

Smålandsposten hade fått information om att Alex behövde göra en tidigare sorti redan på måndagen, dagen innan Bokens dag. Men nu har Alex Schulman talat ut i podden ”Alex & Sigges podcast” om Bokens dag. Där uppenbarar sig en annan historia bakom Alex hastiga sorti. En där allt börjar när Alex läser programbladet om vilka fler som skulle medverka på Smålandspostens evenemang.

– Jag läser att de som kommer utom mig är paret Ahndoril, alltså Lars Kepler, de är jättejättehärliga. Roliga och speciella. Verkligen ett speciellt par som jag verkligen grundälskar. Åsa Hellberg, som jag inte har så mycket förhållande till. Hon är feelgoodförfattare, uppvuxen i Fjällbacka och skrivit väldigt många böcker. Malou von Sivers, som jag ju är bekant med. En vän får man väl nästan säga. Och den fjärde var då Stefan Sauk, säger Alex Schulman i podden och fortsätter:

– Då tänkte jag: jag vänder, jag avbokar. Det här orkar jag inte med.

Enligt egen utsago har Alex och Sigge ”hånat” Stefan Sauk.

– Jag försöker minnas, vad har vi gjort? En hel del va? Vi hånade honom för att han var med i Memo, tjänsten där kändisar säljer videohälsningar. Han har varit en återkommande gestalt i vår podd, säger Alex i podden.

Författaren berättar i podden att han våndades inför mötet och kvällen i Stefan Sauks sällskap.

– Då förstår du att jag inte blir supersugen på att sitta där bakom scen och dricka kaffe en timme innan i det här lilla sällskapet och sen gå upp på scen tillsammans med honom. Efter evenemanget är det övernattning och då vill ofta arrangören bjuda på middag som tack. Det är en enorm räcka av stunder då jag måste träffa honom, berättar Alex.

Stefan Sauk anlände till teatern lite senare än de andra gästerna. Alex gruvade sig inför ljudboksuppläsarens ankomst.

– Till slut säger han (Stefan Sauk, reds. anm) då: Kan du se dig själv i spegeln om morgnarna? Det blir märkligt för alla står omkring och lyssnar. Och jag svarar: Ja, varför skulle jag inte kunna det?

Vad som egentligen fick Alex Schulman att avvika tidigare är oklart. I podden menar han att han bestämde sig under signeringen, trots att Smålandsposten fick information om att han behövde gå tidigare redan dagen innan evenemanget.

Annons

– När det är signering uppstår en lucka. Det är då jag bestämmer mig – jag sjappar, jag drar. Det finns ett tåg som jag kan komma med.

Fotnot. Artikeln bygger på Alex Schulmans utsago i poddavsnittet ”547. Intimitetsskräck”. Lyssna själv på avsnittet nedan. Alex Schulman och Sigge Eklund börjar diskutera Bokens dag i Växjö cirka 33 minuter in.

Stefan Sauk, Malou von Sivers, Alexander och Alexandra Ahndoril, Alex Schulman och Åsa Hellberg på Bokens dag i Växjö.
Stefan Sauk, Malou von Sivers, Alexander och Alexandra Ahndoril, Alex Schulman och Åsa Hellberg på Bokens dag i Växjö.Foto: LENA GUNNARSSON
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons