Annons
Nöje

Allt om vårens största trender

Våren 2019 är på ingång och vårmode likaså. Vi har låtit Nathalie El-Azzi på Bikbok och Mia Svensson och Emma Ekman på Snitz i Växjö guida oss genom de hetaste trenderna.
Växjö • Publicerad 9 mars 2019
Foto: Nadia Hagberg

Butikshyllorna är fyllda och just denna vår verkar det finnas något för varje person och stil. Nathalie El-Azzi, som jobbar på Bikbok i centrala Växjö, har valt ut ett par trender som hon vill lyfta.

– Det är mycket denim. Antingen från topp till tå eller bara ett par snygga jeans. Sen återkommer ljusa färger, både pastell och beige.

Annons

Enligt Nathalie El-Azzi har flera stora modehus också visat upp cykelbyxan, som var populär på 90-talet, på catwalken.

– Sen ser vi också mindre väskor, speciellt magväskan som var het på 80-talet. Själv älskar jag Chanel och de har gjort magväskor.

Sist men inte minst håller höstens stora trend med djurmönster även i vår. I flera butiker syns allt ifrån leopard till tigerinspirerade och ormskinnsmönstrade plagg.

– De kommer också i olika nyanser och färger. Ormskinn behöver inte bara vara grönt utan kan lika gärna vara i en rosa ton.

Nathalie El-Azzi har jobbat i butiken i åtta år och blev nyligen utnämnd till Årets Citymedarbetare i tävlingen ”Växjös bästa”. Under tiden i butiken har hon sett många trenden återkomma.

– Trender kommer och går. Kanske har du redan de plagg som är heta i vår hemma. Plocka fram dem i sådana fall.

Foto: Nadia Hagberg

Att trender kommer tillbaka märker även Mia Svensson och Emma Ekman på Snitz. De lyfter fram märket Fila, som varit populärt i omgångar under 70-, 80-, 90-talet, som ett exempel. De pratar även om bomberjackan.

– En annan trend som hänger kvar är blommönster och kortärmade skjortor.

Precis som på Bikbok är butikshyllorna på Snitz fyllda med färgglada plagg.

– Människor vill och vågar sticka ut. Vi ser att Växjöborna hänger på trender och att de är snabba med det senaste modet.

Annons

Sist men inte minst tipsar Mia Svensson och Emma Ekman om chinos i ett skönt material.

– Byxorna kan man både klä upp och ner beroende på hur man stylar dem. Passar på en vardag så väl som på fest.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons