Annons
Nöje

Artisten jubilerar med hitsen

Växjö • Publicerad 26 april 2019
Foto: Rickard L Eriksson

I en färgsprakande show bjuder Magnus Carlsson på en hitkavalkad från en 25-årig låtskatt. Det blir allt från Barbados, Alcazar och sololåtar.

– Jag siktar på att få till vild allsång och eufori i lokalen. Publiken ska dansa ut ur konserthuset, säger han.

Annons

Magnus Carlsson är en av Sveriges mest folkkära artister. Under våren summerar han sina första 25 år som artist med jubileumsshowen ”Från Barbados till Gamla stan”. Den 27 april kommer han till Växjö Konserthus med showen, som tar sin start i låtarna från Barbados och sedan fortsätter genom Alcazar-perioden och de senaste låtarna.

– Jag hade ett lyxproblem när vi skulle sätta ihop den här showen. Jag hade för många hits, säger Magnus Carlsson skrattande och fortsätter:

– Jag är väldigt stolt över det. Vi behövde hitta någon slags gemensam nämnare för att få ner det till en bra show. Så det blir bara listettorna eller de som har blivit riktiga hits, alltså bara hits från start till mål.

Hur skulle du beskriva showen?

– Det blir en fartfylld show med dansensemble, videoskärmar, bomber och granater. Det blir väldigt maxat och visuellt och showen superproduceras in i minsta detalj. Det som också är nytt är att all musik från scenen är nyproducerad. Publiken kommer att känna igen sig men varje låt har fått sig en avdamning, en liten "facelife".

Magnus Carlsson har setts och hörts i många sammanhang, bland annat i Melodifestivalen. Tillsammans med Barbados debuterade han i tävlingen år 2000 med låten "Se mig". Totalt har det blivit åtta framträdanden i Sveriges största musiktävling.

– Melodifestivalen är väldigt speciellt. Jag har små minnen kopplade till varje låt som jag har gjort, både i tävlingen och utanför. Mina starkaste minnen från karriären är vår första etta på Svensktoppen, världsturné med Alcazar och "Möt mig i Gamla Stan".

Magnus Carlsson hoppas att publiken ska dansa ut ur Växjö konserthus och känna att "jäklar vad låtar han har gjort".

– Jag siktar på att få till vild allsång och eufori i lokalen. Det är glad musik och även om vi gör nerslag på lugnare tongångar så är det betoning på glädje och fest. Mina låtar är så rotade hos fansen. Låtarna har fått ett eget liv och används både på krogen, förfesten och när någon ska röja undan på bordet hemma. På mina turnéer kan jag nästan bara slänga ut mikrofonen i publiken och låta dem får köra på. De kan varenda liten stavelse.

Foto: Rickard L Eriksson
Foto: Rickard L Eriksson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons