Annons
Nöje

Beskedet om Mello i Växjö

Växjö • Publicerad 27 augusti 2019
Foto: Nadia Hagberg

Städerna för Melodifestivalen 2020 har släppts. Men Växjö är inte en av städerna som får vara med och arrangera hela Sveriges fest. I stället har Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm valts ut. Det är första gången som Eskilstuna står värd för evenemanget.

– I år kan vi presentera en turnéplan för Melodifestivalen som verkligen sträcker sig från norr till söder. Förutom de städer som välkomnar Melodifestivalen varje år så blir det kära återseenden när vi återkommer till Luleå och Linköping. Vi är också extra glada över att vi efter så många år på turné hittar nya städer som tar emot oss med öppna armar, så som Eskilstuna i år, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen.

Annons

Tävlingen inleds den 1 februari i Linköping och finalen är den 7 mars på Friends Arena i Stockholm. Växjö har arrangerat Melodifestivalen vid tre tillfällen, 2002, 2012 och 2017.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons