Annons
Nöje

Campus i Växjö storsatsar under Musikhjälpen – bössan är öppen

Campus i Växjö har en tradition att uppmärksamma Musikhjälpen på olika sätt. I år blir det extra eftersom Musikhjälpen kommer till Växjö.
– Det är allt från paradtåg ner till Stortorget till 24-timmars sändning hos RadioLUR, säger Isaak Keidser Flygare som jobbar med RadioLUR.
Växjö • Publicerad 25 oktober 2023

Här saknas innehåll

Bössan har öppnat och Campus är i full gång med förberedelserna inför att Musikhjälpen kommer till Växjö 11-17 december.

– Och vi kan nu berätta att vi kommer vara med och sända en del av dygnet som RadioLUR ska sända, berättar Jacob Norrhult i Campuspodden.

Campuspoddens Jacob och Jakob kommer vara två av gästprogramledarna hos RadioLUR under Musikhjälpen.
Annons

Isaak Keidser Flygare är en av två som jobbar med RadioLUR på Campus i Växjö. Han berättar att de kommer sända från klockan 12 torsdagen den 14 december till klockan 12 fredagen den 15 december från Kuben på Campus.

– Det kommer att vara flera olika programledare som byts av under dygnet och så får studentföreningar och nationer komma och bidra, berättar han.

Det kommer som vanligt att handla om utmaningar som de olika föreningarna och nationerna kommer att göra för att samla in pengar.

– Förra året samlade vi in drygt 70 000 kronor och i år hoppas vi såklart på att slå det, säger Isaak Keidser Flygare.

Musikhjälpen 2023

Temat för i år: Ingen ska behöva dör av hunger.

Mat är en mänsklig rättighet. Trots det dör människor runtom i världen varje dag till följd av undernäring. Omkring var tionde människa vet inte när eller vad de kommer att äta nästa gång. Genom Musikhjälpen 2023 kan alla vara med och bidra till kampen mot hungern.

Källa: Sveriges Radio Musikhjälpen

Här saknas innehåll

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons