Annons
Nöje

Christoffer från Växjö prisas för sin festival på Tyrolen

Eldsjälen Christoffer Gunnarsson från Växjö prisades i helgen för sitt arbete med festivalen Kalabalik på Tyrolen som arrangerats i över tio år.
Musik • Publicerad 7 april 2023

I mars ägde galan Synthsläggan rum där de bland annat delade ut priset för årets synthare och årets bästa debut. Det var Växjösonen Christoffer Gunnarsson, som nu för tiden bor i Malmö, som tog hem hederspriset årets synthare för sitt arbete med festivalen Kalabalik på Tyrolen.

Christoffer Gunnarsson, Kalabalik
Christoffer Gunnarsson, KalabalikFoto: Johan Christensen

I över ett decennium har Christoffer Gunnarsson varit ledande i att arrangera festivalen Kalabalik på Tyrolen i folkparken i Blädinge. Juryn ansåg att festivalen år efter år lyckas bjuda på det oväntade, med artister från hela världen som står för en förnyelse av synthmusiken.

Fakta

Motivering

Utan en scen för det mest udda, det minst förväntade och akter som verkligen breddar vår syn på vad som är synth vore vi alla mycket mer trångsyntha. Tack vare en eldsjäl som alltid levererar upplevelser över det förväntade finns en given samlingsplats för det mörka, det hårda, det hjärtskärande svåra och det lättsamt lekfulla.

Annons

Synthsläggan delas ut i samarbete mellan poddarna Blå måndag och Radio Virus. Blå måndag är en av Sveriges största musikpoddar för mörk musik, och täcker ny svensk synth, depprock och gothmusik. Radio Virus har sänt live från Eskilstuna sedan 1992 och är Sveriges äldsta institution för synthmusik, med tusentals lyssnare.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons