Annons
Nöje

Cirkuskonsten hyllas i Växjö

Under World Circus Day uppmärksammas cirkuskonsten över hela världen. I Sverige är i år Växjö värdstad för evenemanget som äger rum 25 till 27 april med cirkusparad, cirkusgudstjänst och föreställningar med Cirkus Olympia.
– Sveriges cirkusprinsessa Johanna Abrahamsson kommer också, berättar arrangöransvarige Roy Himsel.
Växjö • Publicerad 19 mars 2019
Foto: David Färdigh

World Cirkus Day är ett evenemang med furstlig glans. Ordförande för det internationella evenemanget är nämligen prinsessan Stephanie av Monaco och syftet är att rikta strålkastarskenet på cirkuskonsten. I Sverige är Växjö i år värdstad.

– Vi kör tre dagar, 25 till 27 april, berättar Växjöbon Roy Himsel, cirkusentusiast och tillika ordförande för Akademin för cirkuskonstens bevarande i Sverige.

Annons

Evenemanget kommer inledas på torsdagen på Speakers Corner med ett framträdande av Johanna Abrahamsson, känd som Sveriges cirkusprinsessa. På fredag blir det sedan cirkusparad med exempelvis hästar och hundar mellan Spetsamossen och Storgatan samt kvällsföreställning med Cirkus Olympia.

– På lördag förmiddag kommer därefter Cirkus Olympia ha öppet hus och klockan tolv anordnas vi cirkusgudstjänst, det är en gammal tradition som vi väckt till liv igen och nu arrangerar i Växjö för fjärde året i rad.

Medverkar på cirkusgudstjänsten gör bland annat biskop Fredrik Modéus, sångerskan Mona G och Östrabokören.

– Plus artister från Cirkus Olympia förstås.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons